Hello Guest it is December 12, 2019, 08:54:56 AM

Author Topic: A-Axis direction problem  (Read 2351 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline lemo

*
  •  139 139
    • View Profile
A-Axis direction problem
« on: May 06, 2007, 11:55:11 AM »
I can jog the a-axis clockwise and counter clockwise.

When I set my sherline table to the zero indicator and issue 'G0A10' the table moves clockwise to the 350 indicator. That is correct.
After that I issue 'G0A0' and the table positions back to the Zero indicator while turning counter clockwise. That is correct as well.
Now I issue 'G0A-10' an the table moves clockwise to the 350 indicator. That is WRONG. It should turn counter clockwise to the 10 degree indicator on the table. What am I doing wrong?

Settings are:
a-Axis angular
Rot 360 rollover
Ang short Rot on G0

However, I could not find any documentation regarding the 'Rot 360 Rollover' and the 'Ang short Rot on G0' settings and have to guess there.

Ideas?
Lemo

Cut five times and still to short...

Offline fdos

*
  •  326 326
    • View Profile
Re: A-Axis direction problem
« Reply #1 on: May 06, 2007, 12:08:52 PM »
Are you running in Absolute or Incremental mode?

Try issuing a G90 before you try your commands above.

Wayne....

Offline lemo

*
  •  139 139
    • View Profile
Re: A-Axis direction problem
« Reply #2 on: May 06, 2007, 12:15:00 PM »
I might be in 'absolute'. When I issue G1A10 it goes to 10TableDegrees. If I issue A350 it rotates to 350TableDegrees clockwise and if I issue A-350 instead it turns counter clockwise to 350TableDegrees.
That makes sense to me. Now.... my G-Code I got is incremental... I go and search for the incremental setting.
Thanks!
Lemo
Cut five times and still to short...