Author Topic: XBox360 plugin new info  (Read 6110 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Leed3

  • Active Member
  • Posts: 157
    • View Profile
XBox360 plugin new info
« on: September 04, 2015, 05:33:49 PM »
Hi,

1. There will shortly appear a new version 2.4.1 on the plugin page.  It includes only one change.  I hard coded a MadCatz controller for a user so that the plugin would retain the ProductId and VendorId between sessions if the controller was unplugged and then plugged back in later.  Most folks won't need this verison.

2. If you are trying to run Mach 3 on Windows 7 64 bit or Windows 10 64 bit, the plugin will give you an error.  You can fix it by downloading

http://www.microsoft.com/hardware/en-us/d/xbox-360-controller-for-windows?refid=12

This is listed as XBox 360 Accessories Software 1.2. There is no choice for Windows 10. You have to pick the Windows 7 64 bit option.  It will let you download the file XBOX360_64ENG.Exe.

3. I will shortly be working on porting the plugin to Mach 4.  Please be patient.

Thanks
Lee


Offline manuzapp

  • Active Member
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: XBox360 plugin new info
« Reply #1 on: November 13, 2015, 11:26:45 AM »
Hi Lee,


Im having a problem with the Xbox 360. Trying to enable it in the Plugin Control and Activation window a error appear: "Error found, Art code 9991, attempt to recovery? Error Triggered   yes/no". Hopefully you can help me with this.

Thankyou

Offline Leed3

  • Active Member
  • Posts: 157
    • View Profile
Re: XBox360 plugin new info
« Reply #2 on: November 13, 2015, 01:12:53 PM »
Hi Lee,


Im having a problem with the Xbox 360. Trying to enable it in the Plugin Control and Activation window a error appear: "Error found, Art code 9991, attempt to recovery? Error Triggered   yes/no". Hopefully you can help me with this.

Thankyou

I do not know what is causing that.  What version of Windows are you running and is it 32 bit or 64 bit? I can try and recreate it here.

Lee

Offline manuzapp

  • Active Member
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: XBox360 plugin new info
« Reply #3 on: November 13, 2015, 02:23:09 PM »
Windows XP Professional 2002 service pack 3, i beleive is 32 sin 64 bit is not listed. Let me know.

Offline Leed3

  • Active Member
  • Posts: 157
    • View Profile
Re: XBox360 plugin new info
« Reply #4 on: November 13, 2015, 04:48:30 PM »
Hi
You probably need to use an older version of the plugin. I am including the previous version (2.3.9). You unzip the attachment and drop the DLL in C:\Mach3\Plugins. You can move the existing dll out of the folder or erase it. You cannot rename it and leave it in the same folder. Mach 3 will not like that.  Let me know if it works. If not, I'll send you the next older version.

Lee

Offline manuzapp

  • Active Member
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: XBox360 plugin new info
« Reply #5 on: November 16, 2015, 08:47:33 AM »
it worked.

Thank you Lee.

Offline knowlzy0891

  • Active Member
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: XBox360 plugin new info
« Reply #6 on: November 17, 2015, 02:58:36 PM »
Hi Lee.

I downloaded the plug in, moved it to the Mach3/plug in folder, activated in the software and I can use the A button to Reset like I opted to.

Every time I try to move the machine with the Joy Sticks it says axis drive fault then won't let me use the controller anymore until I close out and re-open.

Then it will repeat this process.

I downloaded the Distributes package and everything.

Any idea where to go from here?

Offline Leed3

  • Active Member
  • Posts: 157
    • View Profile
Re: XBox360 plugin new info
« Reply #7 on: November 17, 2015, 05:25:21 PM »
Hi Lee.

I downloaded the plug in, moved it to the Mach3/plug in folder, activated in the software and I can use the A button to Reset like I opted to.

Every time I try to move the machine with the Joy Sticks it says axis drive fault then won't let me use the controller anymore until I close out and re-open.

Then it will repeat this process.

I downloaded the Distributes package and everything.

Any idea where to go from here?

What version of Windows are you using and what version of Mach3? If you are using an older version of Mach3, that could be the problem. Mach version 3.043 is a good version. Some versions before that had problems. You also need Microsoft Net Framework installed. Version 4 or higher is good. If those do not solve your problem then you can try using version 3.9 of the plugin. On this forum just below your comment, you will see my previous comments to manuzapp with a download zip of 3.9. You can try using that.

Let me know what you find.

Thanks
Lee

Offline knowlzy0891

  • Active Member
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: XBox360 plugin new info
« Reply #8 on: November 18, 2015, 08:21:48 AM »
Installed older version of plug in. Installing Microsoft Framework now. I run Windows 7 and Mach3 Version R3.043.066.

I really appreciate the help, I was super bummed when it didn't work at first lol.

Offline knowlzy0891

  • Active Member
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: XBox360 plugin new info
« Reply #9 on: November 18, 2015, 08:58:26 AM »
Now it says "Disabling Joy Sticks, Error Detected"