Hello Guest it is July 06, 2020, 04:15:59 AM

Author Topic: Path Generation not working  (Read 2288 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Pugs_

*
  •  16 16
    • View Profile
Path Generation not working
« on: June 14, 2015, 01:15:44 PM »
OK, I need help on a new build

I had a simple point to point G code program working yesterday, now today when I load the Gcode it freezes on path generation. I did a fresh install of Mach3 and still the same problem. I cut the program down to one line just a G0 X80. Y100. and still it brings up the "Please Wait...Path Generating" and will not finish.

I'm using CandCNC hardware and their screens etc, not sure what is going on.

Offline Graham Waterworth

*
  • *
  •  2,102 2,102
  • Yorkshire Dales, England
    • View Profile
Re: Path Generation not working
« Reply #1 on: June 14, 2015, 01:55:48 PM »
Load one of the demo files from inside mach3 and see if they load

Without engineers the world stops

Offline Pugs_

*
  •  16 16
    • View Profile
Re: Path Generation not working
« Reply #2 on: June 14, 2015, 02:04:01 PM »
Just tried that, same issue. It also will not run the program either if I cancel the path generation.

Offline BR549

*
  •  6,932 6,932
    • View Profile
Re: Path Generation not working
« Reply #3 on: June 14, 2015, 02:51:41 PM »
That normally indicates that something in MAch3 is corrupt . try reloading Mach3 from scratch.

(;-) TP

Offline Pugs_

*
  •  16 16
    • View Profile
Re: Path Generation not working
« Reply #4 on: June 14, 2015, 03:52:46 PM »
Ok, I did a fresh install. Before copying my XML back in I checked it out and it loads the programs just fine and shows the path etc all good. Soon as I load the profile XML back in its back to freezing on the toolpath generation.

Attached is a copy of my XML file, is something wrong with it or should I just start over??

Offline Pugs_

*
  •  16 16
    • View Profile
Re: Path Generation not working
« Reply #5 on: June 14, 2015, 04:10:20 PM »
On that note, I wrote down the important settings, did a fresh install and then redid the profile manually and all seems to be going good so far.

Offline ger21

*
  • *
  •  6,281 6,281
    • View Profile
    • The CNC Woodworker
Re: Path Generation not working
« Reply #6 on: June 14, 2015, 06:12:33 PM »
Make a backup copy of your working .xml file, and next time you see anything strange, overwrite the .xml with the known good backup.
Mach3 .xml files are known to become corrupt every know and then.
Gerry

2010 Screenset
http://www.thecncwoodworker.com/2010.html

JointCAM Dovetail and Box Joint software
http://www.g-forcecnc.com/jointcam.html