Hello Guest it is August 17, 2019, 07:21:49 AM

Author Topic: I never get a break! Stepper shutters back and forth!  (Read 1241 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

I never get a break! Stepper shutters back and forth!
« on: May 15, 2015, 05:59:04 PM »
HI again,

Ok I go it all back together and made a a few test passes (no spindle motor in place), looked great, and on the last pass, headed for home, the X axis started to shutter back and forth, Help?

 Testing moved, moved motor feed to other Steeper driver, problem fallowed, the setup was the same on both drivers, if I disconnect the motors and short them it loads up, disconnected it if free runs.

what more info do you need?

I will be waiting baited breath!

Hami
Re: I never get a break! Stepper shutters back and forth!
« Reply #1 on: May 15, 2015, 06:14:44 PM »
Pardon my Battlestar Galactican,

Fracken bizarre! 

Ok, can some one explain?

I reversed the B +/- and it stopped shuttering. Normally reversing one field changes direction of the motor, maybe this is another lack of understanding on my part?

Please enlighten me!

Hami 
Re: I never get a break! Stepper shutters back and forth!
« Reply #2 on: May 15, 2015, 07:15:58 PM »
You may have had an intermittent connection somewhere.
All better now ?
Russ
Re: I never get a break! Stepper shutters back and forth!
« Reply #3 on: May 15, 2015, 08:10:11 PM »
JFM, That is what i checked for first, but all the connection that jiggles are soldered then taped and the connection from the table off are all tinned and in screw terminals.  All Limit switches are Cat 5, RJ45, and Ecky-Pic!

Any way, It works, so i put it back to the pre-fubar and it still works.

I think I have a Pocket Poltergeist!

Hami