Hello Guest it is October 23, 2019, 11:04:47 PM

Author Topic: DMC-2143 time out  (Read 9848 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

DMC-2143 time out
« on: May 04, 2015, 11:52:14 AM »
Hello.
I'm new here.
Bought The controller Galil DMC 2143.
I have a problem with time out the Ethernet connection.
I tried the last two firmware, Windows 7 32bit and Windows Xp Pro 32bit.
Different network cards, different Galil plugin, try to connect through the crossover and "switch" and a different IP address.
When I use plugin 4.6 and 4.6st CPU usage is greater than 50%.
With version 4.5 CPU usage is less than 5%.In all variants that I tried in manual mode movement smooth.
When the G code load movement is jerky.
What else can I try to do.
Thank you.
Re: DMC-2143 time out
« Reply #1 on: June 07, 2015, 11:22:53 AM »
Hello.
I think I have solved my problem.
Noise came from the spindle. Before that I used NcPod had no such problems. At the website Galil found document Application Note 5438
did as it says and now everything works.
Thank you.
Re: DMC-2143 time out
« Reply #2 on: June 14, 2015, 06:01:36 AM »
Not everything is as good as I thought.
When I am trying to do V-carving Z axis moves upwards.
And when did pocket the Y axis has moved to the other side of 4 mm and broke cutter.
I set microstep 1/25, before it was NcPod and I had no problems
with loss position.
I tried to do the test Z-axis moved at a speed of 3000 mm \ min and acceleration
500 mm \ s at a distance of 5 mm 100 times axis back to zero.
What could it be? Mach3, Controller.
« Last Edit: June 14, 2015, 06:15:55 AM by paganel1408 »
Re: DMC-2143 time out
« Reply #3 on: June 14, 2015, 10:51:05 AM »
The photo shows that the numbers are not all engraved.
Z axis moves upwards by about 1 mm.
At the sound of the machine is working well, there is no missing steps.
Mach3 does not show errors.
In the utility 3Com network card in the "Statistics" errors and
the lost data is not present.
Re: DMC-2143 time out
« Reply #4 on: July 26, 2015, 02:33:00 AM »
Hello.

I found a solution , change the type of the motor with stepper Hi to stepper Lo active.
Now it works.
That began to make MPG.

It is sad that so many views and not a help.

Offline smurph

*
  • *
  •  1,138 1,138
  • "That there... that's an RV."
    • View Profile
Re: DMC-2143 time out
« Reply #5 on: November 04, 2015, 04:12:40 PM »
For some reason, I quit getting forum notifications.  Sorry about that.  :(

Most people that run the Galil are using it so they can drive servos.  So you are in a VERY small group.  :(

Steve

Re: DMC-2143 time out
« Reply #6 on: November 05, 2015, 06:49:03 AM »
Hello Steve.
I'm was not referring to you, this is a forum, not a manufacturer support.
Stepper motors is temporary.
Now I installed servos, I wrote you a private message but you did not answer, I will ask here, can you show a screenshot Galiltools, the waveform Step response of your system.
Thank you.

Vilorijs

Offline smurph

*
  • *
  •  1,138 1,138
  • "That there... that's an RV."
    • View Profile
Re: DMC-2143 time out
« Reply #7 on: November 05, 2015, 12:12:24 PM »
I tuned tuned the servos by hand on my machine and I don't think I even used an oscilloscope!  But I have tuned so many servo systems that I have developed a feel for it.  I don't have Galil tools with the scope, so I don't know that I can get what you want.  :(

Steve
Re: DMC-2143 time out
« Reply #8 on: November 05, 2015, 05:45:47 PM »
Understood.
I was thinking that you Galil controller with built-in amplifier.
Steve, there's an archive of old plugin starting with version 4, it would be interesting to try.
I'm running version 4.5 and version 4.6 loads the processor by 90 percent.
Thank you

Vilorijs

Offline smurph

*
  • *
  •  1,138 1,138
  • "That there... that's an RV."
    • View Profile
Re: DMC-2143 time out
« Reply #9 on: November 05, 2015, 06:29:39 PM »
I don't have any of the older plugins.  :(  I can tel you that 4.5 fixed a lot of things, so running anything older than that is just not going to be a good idea.  But I do not understand why 4.6 loads the processor!  I'm running 4.6 against a 4080 controller (external amps) with Mach 3 on an ATOM processor and I never see about 20% CPU utilization.  So something on your hardware must be causing it.  Check your Ethernet device settings and see if there are some performance features that you can turn on. 

4.6 has been around a long time now.  So I had thought it was pretty reliable. 

Steve