Hello Guest it is December 15, 2019, 07:19:45 PM

Author Topic: Probe set up in Mach 3  (Read 4176 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ger21

*
  • *
  •  6,291 6,291
    • View Profile
    • The CNC Woodworker
Re: Probe set up in Mach 3
« Reply #10 on: January 12, 2015, 04:29:40 PM »
Look at the bottom of the input pins page. You can't use pin #6.
Only pins 10, 11, 12, 13, and 15 will work.
Gerry

2010 Screenset
http://www.thecncwoodworker.com/2010.html

JointCAM Dovetail and Box Joint software
http://www.g-forcecnc.com/jointcam.html
Re: Probe set up in Mach 3
« Reply #11 on: January 13, 2015, 05:24:38 PM »
I tried setting z-- to 11, dig trig to 11, probe to 11. setting active low. Im still not getting it to work. This is the board im using,http://www.probotix.com/manuals/PBX-RF_manual.pdf. The probe is a closed circuit. When I turn off power to the board the diag. screen lights the digitize light and M3limit. When power is on, the screen looks like previous post, with the 6th light out and it lights when I trip the probe by hand. Any one got any more insight? Im really needing this to work. Sorry for being a bug about this.
Re: Probe set up in Mach 3
« Reply #12 on: January 13, 2015, 06:17:40 PM »
got digitize light on input signals to light by using pin 12, havent been able to figure out output. I get probe ignore, activated at call for probe, when I try to run dig wizard.

Offline BR549

*
  •  6,916 6,916
    • View Profile
Re: Probe set up in Mach 3
« Reply #13 on: January 13, 2015, 06:43:50 PM »
WHICH Dig Wizard are you trying to run ??  ONE is broken and will not run in Mach3 anymore.

(;-) TP
Re: Probe set up in Mach 3
« Reply #14 on: January 13, 2015, 06:50:59 PM »
WHICH Dig Wizard are you trying to run ??  ONE is broken and will not run in Mach3 anymore.

(;-) TP
When I go to wizards, it is listed on the bottom. the top one is 4 axis. Do I need to find another software, or plug in for mach?