Hello Guest it is January 29, 2020, 04:40:32 AM

Author Topic: Xylotex help needed - newbe  (Read 3131 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Xylotex help needed - newbe
« on: April 04, 2007, 02:41:56 PM »

Hi,

I'm using mach3

I've just setup my Xylotex 3-Axis step motor driver (I'm just trying to get the one Y axis motor moving right now)

The motor seem to be locking up on power up.
I've double checked the step/dir pins as follows

STEP X - Pin 2
DIR X - Pin 3
STEP Y - Pin 4
DIR Y - Pin 5
STEP Z - Pin 6
DIR Z - Pin 7

I have one LPT port on my computer and my step/dir port is set to 1 in mach 3

I really don't know anything as I'm new, here a senerio...

I click the JOG Y+  nothing happens
> I click the JOG Y-  nothing happens
> I click the JOG Y+  It may be moving 1.8deg (1 step)
> I click the JOG Y+  nothing happens etc...
> I click the JOG Y-  nothing happens
> I click the JOG Y+  It may be moving 1.8deg (1 step)

I'm able to reverse this one step movment from Y+ to Y- if I enable the Dir LowActive, however
STEP should be ACTIVE HIGH, and the DIR must be stable 200ns before & after the rising edge
of the step signal. It should also be valid for 2us or more, I know my port address is correct.

I'm really new at this, has anyons got some config files I could copy into the mach 3 dir.

Or advise would be wonderfull.

Thank you everyone, I really need help on this.
mark@landmarku.com


Offline Chaoticone

*
  • *
  •  5,634 5,634
  • Precision Chaos
    • View Profile
Re: Xylotex help needed - newbe
« Reply #1 on: April 04, 2007, 04:03:37 PM »
Mark,
    Hit your tab key and see if you are in Cont. mode.

Brett
;D If you could see the things I have in my head, you would be laughing too. ;D

My guard dog is not what you need to worry about!
Re: Xylotex help needed - newbe
« Reply #2 on: April 04, 2007, 04:44:42 PM »
Yes I am in Cont mode..

It seems to only jog 1 step when I press the Y-, only after I have just pressed the Y+ (which does not step)

I'm lost :(

Here's my motor outputs settings

« Last Edit: April 04, 2007, 04:59:07 PM by deleteallusers »

Offline Chaoticone

*
  • *
  •  5,634 5,634
  • Precision Chaos
    • View Profile
Re: Xylotex help needed - newbe
« Reply #3 on: April 04, 2007, 06:12:59 PM »
Can you post your XML for us to look at?

Brett
;D If you could see the things I have in my head, you would be laughing too. ;D

My guard dog is not what you need to worry about!
Re: Xylotex help needed - newbe
« Reply #4 on: April 04, 2007, 08:06:19 PM »


Yes I will first thing tomorrow from work.
But It's just what was installed and ceated by mach3, I dont know how to use that file.

Thanks
Re: Xylotex help needed - newbe
« Reply #5 on: April 04, 2007, 09:55:00 PM »
sounds like you need to revers your step and direction pin (I have done that :) )
Fixing problems one post at a time ;)

www.newfangledsolutions.com
www.machsupport.com
Re: Xylotex help needed - newbe
« Reply #6 on: April 06, 2007, 09:43:49 AM »

THANKS ! EVERYONE !

@ Brian Barker, Yep, that's what it was.

Thanks again. I think I'm on my way.