Hello Guest it is May 24, 2019, 11:48:36 PM

Author Topic: Steppers high vibration problem  (Read 1779 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Steppers high vibration problem
« on: August 17, 2014, 04:40:29 PM »
Hello,

I bought 3 Nema23 stepper motors and TB6560 3axis driver. After connecting them together by following the instructions from supplier, steppers are spinning roughly with high vibrations or not spinning at all (just vibrating). I set the parameters of Mach3 according to this user manual http://www.omc-stepperonline.com/download/pdf/3_Axis_TB6560_CNC_Driver_Board_Users_Manual.pdf

Maybe it is worth to mention, that only Z axis is rotating (with high vibrations), X and Y axies are just vibrating.

I would appreciate any kind of help how to solve this problem. I'm attaching a video of the problem:

https://www.youtube.com/watch?v=dKG0240zKrg&feature=youtu.be

Thank you,
Marius

Offline tivoi

*
  •  29 29
    • View Profile
Re: Steppers high vibration problem
« Reply #1 on: August 18, 2014, 01:05:39 AM »
check motor wire conection

b.r
Re: Steppers high vibration problem
« Reply #2 on: August 18, 2014, 06:33:19 AM »
Hi tivoi,

I took a picture of wiring. I was following user munual for wiring.

 

Should I determine wiring by using a multimeter ?
« Last Edit: August 18, 2014, 06:35:16 AM by MariusLT »

Offline Tweakie.CNC

*
  • *
  •  7,765 7,765
  • Super Kitty
    • View Profile
    • Tweakie.CNC
Re: Steppers high vibration problem
« Reply #3 on: August 18, 2014, 08:53:12 AM »
Quote
Should I determine wiring by using a multimeter ?

Perhaps best just to check one motor - For those connections...  Red & Blue should show continuity and Green & Black should show continuity.  ;)

Tweakie.   
Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm.  Winston Churchill.