Hello Guest it is January 28, 2023, 05:38:00 AM

Author Topic: Threading Problems  (Read 3303 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Threading Problems
« on: June 04, 2014, 08:11:13 AM »
Hey guys, another newbie question that has me stumped.
When using the threading wizard, no matter what length, size or pitch of thread , every 6th or 7th pass, it seems to take a real heavy cut !!!
For example, on a 20mm dia rod, cutting a 1mm pitch thread, and setting it to do 100 passes, every now and again the cut is so heavy that it will break the tip from the threading tool ( in stainless anyway)
Any help greatly appreciated. ;-)

Offline RICH

*
  • *
  •  7,428 7,428
    • View Profile
Re: Threading Problems
« Reply #1 on: June 05, 2014, 06:33:38 AM »
What version of Mach are you using?

Need to use something greater than 3.042.033

RICH
« Last Edit: June 05, 2014, 06:36:34 AM by RICH »
Re: Threading Problems
« Reply #2 on: June 05, 2014, 01:45:24 PM »
Ahhhhhhh, I`m not 100%, but I`m sure I`m using  R2.63 ??    does that sound about right?

Offline RICH

*
  • *
  •  7,428 7,428
    • View Profile
Re: Threading Problems
« Reply #3 on: June 05, 2014, 02:55:03 PM »
You need to upgrade to a newer version if that's what you using.
In Mach click  Help and select About Mach.......  and it will show what version you are using.

RICH
Re: Threading Problems
« Reply #4 on: June 05, 2014, 06:06:38 PM »
Many thanks RICH, "someday" I`ll get my head round all this techy stuff  ;D   been using a manual lathe for too long