Hello Guest it is September 20, 2019, 01:05:31 PM

Author Topic: Breakout board problems?  (Read 2094 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Breakout board problems?
« on: February 18, 2014, 10:25:15 AM »
Hello
Last December I bought a kit Nema23 Stepper Motor Kit 4Nm x 3 Axis in cnc4you.co.uk, the breakout board included is the HG07

I was mounting my machine and let it finished last Friday. I did all the tests on Friday and leave it running ok. Today to go to work with it does not work.
 First I ruled out software problems, proving two computers and making all possible optimizations.
I have positive proof the parallel port and cable. with the tester. It seems the problem is the breakout board. When connecting goes well for a while but after a moment the problems begin. The power LED does blink, the motor stop at the middle of displacement, interrupts coincide with the LED off. Other times the engine is very slow ... Don't understand how it is possible that the breakout board stop working and now doesn't work without any changes.
Any solutions?

Sorry for my poor english

Offline Hood

*
  •  25,850 25,850
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Breakout board problems?
« Reply #1 on: February 18, 2014, 11:34:16 AM »
Probably best to contact the people you bought the Breakout from, could well be a Chinese one and they can be like that, work one minute then not the next.
Hood

Offline Fastest1

*
  •  927 927
  • Houston, TX
    • View Profile
Re: Breakout board problems?
« Reply #2 on: February 18, 2014, 11:59:49 AM »
Heat and or bad solder joints can cause problems like that too.
I want to die in my sleep like my grandfather, not like the passengers in the car! :-)