Hello Guest it is October 18, 2019, 06:13:47 AM

Author Topic: Mach3 driver didn't load  (Read 3404 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mach3 driver didn't load
« on: November 30, 2013, 05:24:16 PM »
I installed a licensed version of mach3 for plasma cnc
it installed fine but it did not ask to load the driver for the printer port.
I loaded the program on 3 other computers and had to remove from 2 because they were compromised
and  the last one crashed as I was setting up mach3

Is there a computer limit that I may have reached?
the mach3 program works but no driver.
thanks for help
wayne

Offline Chaoticone

*
  • *
  •  5,607 5,607
  • Precision Chaos
    • View Profile
Re: Mach3 driver didn't load
« Reply #1 on: November 30, 2013, 06:03:12 PM »
The parallel port driver is not supported in any 64 bit OS or any version of Windows 8.

Brett
;D If you could see the things I have in my head, you would be laughing too. ;D

My guard dog is not what you need to worry about!
Re: Mach3 driver didn't load
« Reply #2 on: November 30, 2013, 06:08:18 PM »
I put it into a computer with windows 7 32bit I thought
then I loaded the windows 7 32bit disk and still no driver

Offline Chaoticone

*
  • *
  •  5,607 5,607
  • Precision Chaos
    • View Profile
Re: Mach3 driver didn't load
« Reply #3 on: November 30, 2013, 06:38:55 PM »
You may have gotten a bad or incomplete download.
;D If you could see the things I have in my head, you would be laughing too. ;D

My guard dog is not what you need to worry about!

Offline Hood

*
  •  25,855 25,855
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Mach3 driver didn't load
« Reply #4 on: November 30, 2013, 06:40:52 PM »
Close Mach, go to the Mach3 folder on your drive and double click Drivertest.exe and let that run. That should install the driver if it wasnt previously.

Hood
Re: Mach3 driver didn't load
« Reply #5 on: November 30, 2013, 07:49:40 PM »
I did run driver test.exe and it said no driver found
should I wipe the hard drive and reinstall windows 7 32bit again?

Offline Chaoticone

*
  • *
  •  5,607 5,607
  • Precision Chaos
    • View Profile
Re: Mach3 driver didn't load
« Reply #6 on: November 30, 2013, 08:26:48 PM »
Have you tried right clicking the installer and running as admin? Same with driver test and Mach its self. Do you have any Anti-virus running on your PCs?

Brett
;D If you could see the things I have in my head, you would be laughing too. ;D

My guard dog is not what you need to worry about!
Re: Mach3 driver didn't load
« Reply #7 on: November 30, 2013, 10:43:27 PM »
Thanks I ran driver test as administrator and it said a driver loaded
I rebooted and ran test and the driver test screen only shows white screen no little black lines
and the on screen remote doesnt run motors
I loaded road runner and  tryed to run and nothing happened no axis movement even on dro
what should be my next step.
thanks so far
wayne

Offline Chaoticone

*
  • *
  •  5,607 5,607
  • Precision Chaos
    • View Profile
Re: Mach3 driver didn't load
« Reply #8 on: December 01, 2013, 12:50:23 AM »
Have you read the Mach3 Mill Install and Config. Guide? Not trying to put you off but if your new to Mach and have not read the manual reading it would probably help a lot.

Brett
;D If you could see the things I have in my head, you would be laughing too. ;D

My guard dog is not what you need to worry about!