Hello Guest it is December 07, 2019, 11:53:23 AM

Author Topic: ERROR CSMIO-IP Connection Lost  (Read 2571 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ERROR CSMIO-IP Connection Lost
« on: November 06, 2013, 10:27:28 AM »
Was running a short prgm repeatedly (m47) unattended.
Returned to the machine about an hour later and found it stopped with:
  "Connection Lost   Click OK to reset"  popup window.
Reset, had to re reference then was good for 30 - 60 min., then it did it again.
This time, it wouldn't reset, got another box that said "CSMIO-s Not Connected".
Had to reboot the pc this time.
The next 2 times it stopped, it would reset as the first time .... no need to reboot.
win7
Is the pc going to sleep ? Where/what can I check ?
Thanks,
Russ
Re: ERROR CSMIO-IP Connection Lost
« Reply #1 on: November 07, 2013, 06:37:11 AM »
 Also, the Mach status ticker says:
External ComLink Timeout

Thanks,
Russ
ERROR CSMIO-IP Connection Lost
« Reply #2 on: November 07, 2013, 10:30:28 AM »
Hi Russ,
Yes I would start with the power saving settings.
Go into control panel and make sure that the power settings are set to "always on".
And try again.
You may have to sit around and catch it as the problem occurs.
See how you go.

Alan


Alan
Re: ERROR CSMIO-IP Connection Lost
« Reply #3 on: November 09, 2013, 06:24:01 PM »
Hey Alan, thanks ... that was the problem.
All is well now.
Kind regards,
Russ
ERROR CSMIO-IP Connection Lost
« Reply #4 on: November 10, 2013, 03:41:32 AM »
Hi Russ,
Glad I was some help.
I'm in the process of setting up my Csmio-s at the moment.
Fun fun fun. I may have a few more grey hairs.


Alan