Hello Guest it is January 19, 2020, 01:23:30 PM

Author Topic: Please help: Cannot load new G-Code after ref all home???  (Read 2176 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Please help: Cannot load new G-Code after ref all home???
« on: April 21, 2013, 07:51:18 PM »
I don't call for help very often but here I am.
Custombuilt CNC Router (woodworking), Gecko G-540 controller, win XP, Mach3 newest ver.

I have had this router running for about three years with the same setup. yesterday I had a hard drive crash and had to reload windows. Did the so important restart! Went back in my setup notes and adjusted everything the way (or so I thought) it had been.

Problem: I can load a G-Code file, and zero DRO's on a part, however if I Reference all home, then when loading G-Code it stalls (just Sit's there thinking about it forever) and I can no longer Zero DRO's on the part (click Zero X, Zero Y, etc. button, nothing happens)

I've double checked all my settings and poured through the manual, but most of this is over my head. I drive a loader for a living.

Offline Chaoticone

*
  • *
  •  5,634 5,634
  • Precision Chaos
    • View Profile
Re: Please help: Cannot load new G-Code after ref all home???
« Reply #1 on: April 21, 2013, 10:19:05 PM »
When you do the ref all home, do you get a green led around all of you axis zero buttons?

Brett
;D If you could see the things I have in my head, you would be laughing too. ;D

My guard dog is not what you need to worry about!
Re: Please help: Cannot load new G-Code after ref all home???
« Reply #2 on: April 22, 2013, 12:02:08 AM »
Yes sir I do. Thank's for your attention.
Still looking for a solution.
Re: Please help: Cannot load new G-Code after ref all home???
« Reply #3 on: April 22, 2013, 12:15:17 AM »
So I tried ref. home from the diagnostics page individually, and it triggers the same problem. So as long as my 3 axis are not referenced home the machine works fine. when they are I can't load g-code file or zero on a part. This sucks.

Offline Hood

*
  •  25,856 25,856
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Please help: Cannot load new G-Code after ref all home???
« Reply #4 on: April 22, 2013, 02:54:22 AM »
Try an older version of Mach, maybe 057 or 062.You will get it here.
ftp://machsupport.com/Mach/

Hood
Re: Please help: Cannot load new G-Code after ref all home???
« Reply #5 on: April 22, 2013, 02:28:13 PM »
Thanks', I'll give it a try.