Author Topic: G92 being ignored in Mach??  (Read 2889 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline darrylh

  • Active Member
  • Posts: 18
    • View Profile
G92 being ignored in Mach??
« on: March 28, 2013, 04:00:07 PM »
Is there any reason why Mach seems to be consistently ignoring G92 commands?

OR is there a config to set up for it?

BTW, before anybody asks to see the code, code is good and runs on my Fanuc m/c without issue.

Offline BR549

  • Mach4 Alpha
  • Posts: 6,855
    • View Profile
Re: G92 being ignored in Mach??
« Reply #1 on: March 28, 2013, 08:50:56 PM »
Mach3 is NOT a fanuc .  are you saying it does NOT MOVE as it is told OR the toolpath does not do as it should. The toolpath display has NEVER been correct but it has always cut correctly.

(;-) TP

Offline darrylh

  • Active Member
  • Posts: 18
    • View Profile
Re: G92 being ignored in Mach??
« Reply #2 on: March 29, 2013, 05:14:16 AM »
I am talking about G92 co-ordinate system, not toolpaths. It ignores the G92 "go to" at the start of the prog. Sure, I appreciate Mach is not Fanuc, but I understand it behaves much like Fanuc, and besides in this circumstance G code is G code.

Offline BR549

  • Mach4 Alpha
  • Posts: 6,855
    • View Profile
Re: G92 being ignored in Mach??
« Reply #3 on: March 29, 2013, 01:09:11 PM »
NO gcode is not gcode everywhere (;-) there are MANY dialects that behave differently.

I don't recall G92 being a GOTO motion call it is an offset.

IF you can post a sample of what you have I can test it here.

(;-) TP