Hello Guest it is May 22, 2019, 10:04:47 PM

Author Topic: Gecko Drive goes to "fault" mode when my torch fires occasionally  (Read 1346 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

I make my g code in sheetcam.  Basic shapes right now....I'm just getting started.  Occasionally, right when my torch fires on my plasma, the motor torques go to zero, the torch arc turns off, the fault light comes on on the back of my Gecko driver.  Mach 3 still thinks that I am moving along the path....  I can hit "feed hold" and catch it quick enough to cycle the power on the CNC controller.  Sometimes the torch fires and it will cut the remainder of the path.  Other times the arc immediately dies and the fault light comes back on.  It only happens immediately when the torch fires or if my path goes off of the sheet of metal (which makes sense because it cannot complete the electrical circuit).

Any thoughts?  Is it my starting Z height?  Thanks,

Offline Chaoticone

*
  • *
  •  5,495 5,495
  • Precision Chaos
    • View Profile
Re: Gecko Drive goes to "fault" mode when my torch fires occasionally
« Reply #1 on: February 27, 2013, 01:59:53 PM »
Sounds like your picking up some wicked bad noise, EMF.  I think you will need to do some shielding.

http://www.machsupport.com/forum/index.php/topic,23827.msg167896.html#msg167896

Brett
;D If you could see the things I have in my head, you would be laughing too. ;D

My guard dog is not what you need to worry about!
Re: Gecko Drive goes to "fault" mode when my torch fires occasionally
« Reply #2 on: February 27, 2013, 02:02:15 PM »
Thanks,  I'll check that out!