Hello Guest it is November 18, 2019, 04:10:15 AM

Author Topic: my steppers are locking up  (Read 1683 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

my steppers are locking up
« on: January 28, 2013, 10:14:11 AM »
hello fellas; i have hobby cnc 205 steppers and power supply and ez board. they seem to lock up and trip the reset. they trip the reset even if not installed . and if not near a limit switch.
36 volt supply. got any ideas? richard s , thank you.

Offline Chaoticone

*
  • *
  •  5,628 5,628
  • Precision Chaos
    • View Profile
Re: my steppers are locking up
« Reply #1 on: January 28, 2013, 11:46:24 AM »
Sounds like you may have some noise issues.  Have you tried to add debounce in the general config. tab? 

Brett
;D If you could see the things I have in my head, you would be laughing too. ;D

My guard dog is not what you need to worry about!
Re: my steppers are locking up
« Reply #2 on: January 28, 2013, 01:26:29 PM »
Chaoticone; there is no substitute for experience! I put in a value 100 in the debounce, this system seems to be operating at more 29khz. any way i just completed a dry run of the road runner with router running but no tool installed. went through it with out a hitch. thank you very much, richard.

Offline Chaoticone

*
  • *
  •  5,628 5,628
  • Precision Chaos
    • View Profile
Re: my steppers are locking up
« Reply #3 on: January 28, 2013, 04:24:57 PM »
 :)
;D If you could see the things I have in my head, you would be laughing too. ;D

My guard dog is not what you need to worry about!