Author Topic: incremental I and J not working  (Read 10978 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline altayatilla

  • Holding
  • Posts: 1
    • View Profile
incremental I and J not working
« on: November 05, 2012, 06:12:01 AM »
my controller demands incremental I and J values and when I set to incremental I and J posted values dont make sense
posted with absolute I and J

---------
N5 (Program posted with Plasma Example Post.pst)
N10 G92 X0Y0
N15 G90
N20 G0X0Y0
N25 G0  X200.0000  Y479.4540
N30 G41
N35 M07(PLasma On)
N40 G2  X0.0000  Y479.4540  I100.0000  J479.4540  F60.00
N45  X200.0000  Y479.4540  I100.0000  J479.4540
N50 M08
N55 G40
N60 G0  X302.6142  Y388.3816
N65 G41
N70 M07(PLasma On)
N75 G1  Y577.2154
N80  X541.2400
N85  Y388.3816
N90  X302.6142
N95 M08
N100 G40
N105 G0  X507.0501  Y173.1698
N110 G41
N115 M07(PLasma On)
N120 G1  X381.2349  Y0.0000
N125  X177.6615  Y66.1450
N130  X177.6615  Y280.1947
N135  X381.2349  Y346.3396
N140  X507.0501  Y173.1698
N145 M08
N150 G40
N155 M02

posted with incremental I and J

------------------------------------------

N5 (Program posted with Plasma Example Post.pst)
N10 G92 X0Y0
N15 G90
N20 G0X0Y0
N25 G0  X200.0000  Y479.4540
N30 G41
N35 M07(PLasma On)
N40 G2  X-153.0433  Y-84.7727  I-100.0000  J0.0000  F60.00
N45  X200.0000  Y479.4540  I253.0433  J564.2267
N50 M08
N55 G40
N60 G0  X302.6142  Y388.3816
N65 G41
N70 M07(PLasma On)
N75 G1  Y577.2154
N80  X541.2400
N85  Y388.3816
N90  X302.6142
N95 M08
N100 G40
N105 G0  X507.0501  Y173.1698
N110 G41
N115 M07(PLasma On)
N120 G1  X381.2349  Y0.0000
N125  X177.6615  Y66.1450
N130  X177.6615  Y280.1947
N135  X381.2349  Y346.3396
N140  X507.0501  Y173.1698
N145 M08
N150 G40
N155 M02

 

Offline RICH

  • Global Moderator
  • *
  • Posts: 7,300
    • View Profile
Re: incremental I and J not working
« Reply #1 on: November 06, 2012, 05:57:15 AM »
Are you using Mach3 to control motion of the machine?
RICH

Offline wakedabed

  • Active Member
  • Posts: 90
    • View Profile
Re: incremental I and J not working
« Reply #2 on: January 04, 2015, 09:37:54 AM »
i have the same problem!
can you help us RICH?

Offline RICH

  • Global Moderator
  • *
  • Posts: 7,300
    • View Profile
Re: incremental I and J not working
« Reply #3 on: January 04, 2015, 10:15:02 AM »
Are you using LazyCam to generate the code?
Do you have a licensed version of LazyCam?
Are you posting code directly to a file? or to Mach?

I know nothing about your controller and it's configuration. LC will post code based on Mach configuration unless you are using a modified pst file
( BTW see my recent reply to your post about pst's....don't know what will actualy happen....never hacked away at pst's....and don't plan on doing so)

BTW,
I know nothing about using the Plasma Module .......ie; never hacked away at it to see what if any bugs exist in it. Thus it is not covered in the manual.

For now,

RICH
« Last Edit: January 04, 2015, 10:21:56 AM by RICH »

Offline BR549

  • Mach4 Alpha
  • Posts: 6,855
    • View Profile
Re: incremental I and J not working
« Reply #4 on: January 04, 2015, 01:40:29 PM »
Within Mach3 it does NOT matter if you use INC or ABS IJs as LONG as both programs ( Cam and Controller) are set to the same mode.

The default POST in Lcam should be set to INC and seems to output INC IJs.

IT is YOUR job to make sure they do not get them mixed up in your Gcode.

(;-) TP