Hello Guest it is May 24, 2019, 11:50:02 PM

Author Topic: Newbie!!!! ( Need G-code help)  (Read 3426 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Newbie!!!! ( Need G-code help)
« on: February 05, 2006, 10:26:31 PM »
Trying to learn more about CNC. Trying to hold back my desire to build the hardware and learn some software first.

Usin A9CAD for cad work. Then going to MACH3 for conversion to g code and control of my future router. Having problems with the g code conversion, Started out writing the test g code program the tutorial suggests. Could not set feed rate, run from here, reverse run but the basic simulation did as expected.

Problem is when I went to the next step and imported a simple DXF file of a circle I had made in A9CAD. After going thru the import steps, layer control, etc it generated the following g code:

G90G80G49
G0 Z1.0000
G90.1
M5
G0 Z1.0000
G0 X0 Y0
M5M30

Which doesn't appear to do anything!

At one point in time got the following g code generated from playing around with the Layer Control parameters. Kind of frightening to get such variation from the same file.

G90G80G49
G0Z1.0000
G90.1
S1000
G0 Z1.0000
GO X-2.0000 Y0.0000
M3
F1.000 G1 Z0.2500
G2 X-2.0000 Y0.0000 I0.0000 J0.0000
M5
G0 Z1.0000
G0 Z1.0000
G0 X0 Y0
M5 M30

Any idea what I am doing wrong? Is it with in the normal expectation of MACH3 to generate g code?

Gene
« Last Edit: February 05, 2006, 10:30:15 PM by ynneb »
Re: Newbie!!!! ( Need G-code help)
« Reply #1 on: February 06, 2006, 03:36:01 AM »
It looks like you make code from a layer that had nothing on it...
Fixing problems one post at a time ;)

www.newfangledsolutions.com
www.machsupport.com
Re: Newbie!!!! ( Need G-code help)
« Reply #2 on: February 06, 2006, 09:25:24 PM »
Thank you for confirming I have a problem, now can any one HELP me?
Re: Newbie!!!! ( Need G-code help)
« Reply #3 on: February 07, 2006, 05:18:10 AM »
I don't know how hard you should work on this... There is going to be a new importer in the next few weeks :) The new importer should make it a little simpler for you to make your code.

Can you wait?
Fixing problems one post at a time ;)

www.newfangledsolutions.com
www.machsupport.com
Re: Newbie!!!! ( Need G-code help)
« Reply #4 on: February 07, 2006, 09:08:48 AM »
Yes, I can wait. When you say new importer, are we talking a new revision of Mach3?
Re: Newbie!!!! ( Need G-code help)
« Reply #5 on: February 07, 2006, 12:26:35 PM »
No the program that you are running to make the code from the DXF is getting updated. It is what you get with mach3 Not Mach3...  :-\

Hope that helps
Fixing problems one post at a time ;)

www.newfangledsolutions.com
www.machsupport.com