Author Topic: External start button  (Read 4379 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Hood

  • Mach4 Alpha
  • Posts: 25,775
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: External start button
« Reply #10 on: July 14, 2012, 04:32:02 PM »
I have the buttons wit the cover over my drawbar and computer On buttons  , its also on the button for spindle disable but really its not needed on that one, it was just I had one to use.
In the pic you will see the 3 covered buttons at the top, the middle lot are normal where the button protrudes and the lower 3 (Start, Hold and Stop) are the ones where the button is flush with the surround.
Hood

Offline Jackal

  • Active Member
  • Posts: 151
    • View Profile
Re: External start button
« Reply #11 on: July 14, 2012, 07:52:31 PM »
Hood,

I like that and may steal your idea.


Jackal
Everything is bio-degradable if you run over it enough with a lawnmower.

Offline Hood

  • Mach4 Alpha
  • Posts: 25,775
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: External start button
« Reply #12 on: July 15, 2012, 03:21:37 AM »
Not my idea ;D These were the buttons that were originally on the Mill.
Hood

Offline billybob

  • Active Member
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: External start button
« Reply #13 on: October 20, 2014, 08:30:42 AM »
Hi, thanks all for the information
My Problem, i make a hot melt glue dispensing machine up to now the customer has been happy with using the PC keyboard and mouse but as some expert wants more out of the machineand has concluded that the machine would produce more if the operator only has to press buttons, cant argue the point..
So i think this is what i need to do, bear in mind its a 2 axis glue mache=ine with instead of spindle start, stindle start operates a relay to switch a valve to dispense glue.
Buttons required 4,
Cycle start Port 1, Pin 12, OEM Trig 1 set to1000
Cycle Stop Port 1, Pin 13, OEM Trig 2 set to 1003
Reset  Port 1, Pin 15, OEM Trig 3 set to 1021
E-Stop set up as normal on Port 1, Pin 10.

Can anyone confirm this, that i have the correct codes for the latest lockdown version of mach3.
The buttons are momentary press/release

Thanks to all

Look forward to anyones help, Thanks in advance

Offline billybob

  • Active Member
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: External start button
« Reply #14 on: October 20, 2014, 08:33:18 AM »
Hi all again.

Glue dispenser
Sorry forgot to mention that the g code is manually written, spindle start/stop in g code etc

Thanks again

Offline Hood

  • Mach4 Alpha
  • Posts: 25,775
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: External start button
« Reply #15 on: October 20, 2014, 04:13:40 PM »
Yes those are the correct OEMs.
Hood