Hello Guest it is May 23, 2019, 07:37:52 PM

Author Topic: set up for hot wire foam cutting please  (Read 12227 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Hood

*
  •  25,815 25,815
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: set up for hot wire foam cutting please
« Reply #10 on: February 05, 2012, 06:11:32 PM »
Machs axis are X Y Z A B C you seem to have U and V in that code. Maybe your CAM has a post processor for Mach or similar?
Hood
Re: set up for hot wire foam cutting please
« Reply #11 on: February 05, 2012, 06:12:46 PM »
hood what does start teach and stop teach do couldn't find it in the mach3 info


mark

Offline Hood

*
  •  25,815 25,815
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: set up for hot wire foam cutting please
« Reply #12 on: February 05, 2012, 06:17:03 PM »
You can command moves in the MDI line and Teach will record them and make into a gcode file so you can run again without having to enter all the lines manually into MDI again.
Hood
Re: set up for hot wire foam cutting please
« Reply #13 on: February 05, 2012, 06:19:26 PM »
ok just checked foamworks axis designation

x1 =x
y1 =y
x2 =z
y2 =A

that seems ok

Offline Hood

*
  •  25,815 25,815
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: set up for hot wire foam cutting please
« Reply #14 on: February 05, 2012, 06:20:56 PM »
Yes but code seems to have U and V in it, not sure why.
Hood
Re: set up for hot wire foam cutting please
« Reply #15 on: February 05, 2012, 06:27:21 PM »
hood
import dxf into foamworks4

box says  code page is undifined so selected windows baltic does this spread any light

mark

Offline Hood

*
  •  25,815 25,815
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: set up for hot wire foam cutting please
« Reply #16 on: February 05, 2012, 06:38:06 PM »
Sorry never used foamworks.
Hood
Re: set up for hot wire foam cutting please
« Reply #17 on: February 05, 2012, 06:42:46 PM »
will investigate many thanks for your help hood you give a bit of light at the end of the tunnel and it helps

to push a project on

cheers mark

Re: set up for hot wire foam cutting please
« Reply #18 on: February 07, 2012, 07:12:53 PM »
hi hood cannot find the fault in mach3 so try ed kcam4 but cannot get the port sorted all settings seem OK i had to put separate parallel port in

mach3 came up that i may have some corrupt memory one of those evenings when ya don't know which way to turn kcam looks good

mark

Offline Hood

*
  •  25,815 25,815
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: set up for hot wire foam cutting please
« Reply #19 on: February 07, 2012, 07:18:28 PM »
Unless your code is correct for Mach it wont run properly I am afraid, you really need to see if you can get a post processor for your CAM to output in X Y Z etc. Failing that you could likely edit manually by using find and replace in notepad
Hood