Hello Guest it is March 07, 2021, 05:00:12 PM

Author Topic: Motors not responding  (Read 9740 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Re: Motors not responding
« Reply #10 on: November 22, 2011, 10:58:10 PM »
Hello Tweakie, I tried to install Mach3 on three different computers and it installs the program but it will not install the driver. When it comes to installing the driver, it says  "no driver sensed' The program finishes installing but the driver is not installed. I can't figure out what is causing this.

John

Offline Tweakie.CNC

*
  • *
  •  8,664 8,664
  • Super Kitty
    • View Profile
    • Tweakie.CNC
Re: Motors not responding
« Reply #11 on: November 23, 2011, 02:07:27 AM »
Hi John,

Sounds like you are doing something wrong but who knows what.  ???  (I am assuming your computer does have a parallel port ??)

Perhaps your download of Mach is flawed, try downloading the latest lockdown version again, uninstall your existing installation of Mach and delete the Mach folder from your hard drive. Run the Mach setup. Keep fingers crossed.  ;)

Tweakie.
KEEP SAFE !

Offline RICH

*
  • *
  •  7,419 7,419
    • View Profile
Re: Motors not responding
« Reply #12 on: November 23, 2011, 05:56:44 AM »
In windows go to:
SYSTEM PROPERTIES>HARDWARE>DEVICE MANAGER>you should see Mach X Pulsing Engnes> Mach3Driver listed under it. You can rigHt click and uninstall it
then just run the drivertest and it will install the driver OR update the driver.
rich
Re: Motors not responding
« Reply #13 on: November 23, 2011, 09:06:14 AM »
Hello Rich, I have installed the latest mach3 versionbut there is no MachX Pulsing Engine listed in my Device Manager.

John

Offline Tweakie.CNC

*
  • *
  •  8,664 8,664
  • Super Kitty
    • View Profile
    • Tweakie.CNC
Re: Motors not responding
« Reply #14 on: November 23, 2011, 10:28:16 AM »
Hi John,

Something you should try before you go any further is the optimisation procedure.

 http://www.machsupport.com/downloads/XP_Optimization.txt

Print this out and follow it to the letter, step by step, then see what happens with a fresh download and install of Mach.

Tweakie.
KEEP SAFE !

Offline Hood

*
  •  25,838 25,838
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Motors not responding
« Reply #15 on: November 23, 2011, 11:05:14 AM »
Are you using a 32bit operating system?
Hood
Re: Motors not responding
« Reply #16 on: November 23, 2011, 11:36:23 AM »
Hello Tweakie, I will try the process as you suggest except I cannot install windows again because I don't have the disc.Also, I cannot update the drivers because the PC that I use for my CNC is not online.

John
Re: Motors not responding
« Reply #17 on: November 23, 2011, 11:37:15 AM »
Hello Hood, Yes, I am using a 32 bit system.

John

Offline Hood

*
  •  25,838 25,838
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Motors not responding
« Reply #18 on: November 23, 2011, 11:41:29 AM »
Ok was just thinking that maybe the reason the driver is not installing was you had a 64bit OS but thats not the problem. What are the specs of the computer?
Hood

Offline Tweakie.CNC

*
  • *
  •  8,664 8,664
  • Super Kitty
    • View Profile
    • Tweakie.CNC
Re: Motors not responding
« Reply #19 on: November 23, 2011, 11:44:09 AM »
Hi John,

Well I am stumped for suggestions - the annoying thing is that it is going to be something really simple that is causing you this problem.

Just had another thought - Are you transferring the same HD between the various computers you have tried ??

Tweakie.
« Last Edit: November 23, 2011, 11:50:09 AM by Tweakie.CNC »
KEEP SAFE !