Hello Guest it is May 25, 2019, 01:42:50 PM

Author Topic: Mach3 not saving configuration  (Read 6358 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline fiamma

*
  •  11 11
  • It's just a thin Blue Line
    • View Profile
Mach3 not saving configuration
« on: December 30, 2010, 10:16:16 AM »
Hi again Folks and Happy New year.
I finally had everything where i wanted it, and went to the top and saved setting ( but it does not save ) I keep finding this out due to the Lovely Microsoft way it freezes up the computer, Not Responding, etc to the point where i need to reboot. ( Unlike my Mac , HINT HINT ! )
Even though it was saved, all settings are lost.
Any advice?
Thx ???

Offline Hood

*
  •  25,818 25,818
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Mach3 not saving configuration
« Reply #1 on: December 30, 2010, 10:53:53 AM »
I dont think Mach fully saves the config until you actually shut Mach down.
Hood

Offline fiamma

*
  •  11 11
  • It's just a thin Blue Line
    • View Profile
Re: Mach3 not saving configuration
« Reply #2 on: December 30, 2010, 01:35:53 PM »
hi again ! actually it turns out that the file was set to read only.
But now I have another issue! I wrote to Tom at Candcnc and I guess I was to use the Bladerunner version of Mach3 or my system wont work.
Problem is, I copied all ports and pins and homing limits. But can not get the machine to move anymore. I am beside myself, I almost had it all set. can you check and see this xml if you can see a problem? I hope this is the file.
Thx
Rob

Offline Hood

*
  •  25,818 25,818
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Mach3 not saving configuration
« Reply #3 on: December 30, 2010, 02:33:45 PM »
Do you have a copy of the xml you had almost running?
Hood

Offline fiamma

*
  •  11 11
  • It's just a thin Blue Line
    • View Profile
Re: Mach3 not saving configuration
« Reply #4 on: December 30, 2010, 02:56:13 PM »
no, thats the problem, It overwrote it :-(

Offline Hood

*
  •  25,818 25,818
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Mach3 not saving configuration
« Reply #5 on: December 30, 2010, 03:17:24 PM »
Not so good :( No real way of me knowing if the correct pins are set :(
Hood

Offline fiamma

*
  •  11 11
  • It's just a thin Blue Line
    • View Profile
Re: Mach3 not saving configuration
« Reply #6 on: December 30, 2010, 04:28:02 PM »
Ok, after playing with it, i finally got it to move again, but the motors move REAL s l o w :-)

Offline Hood

*
  •  25,818 25,818
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Mach3 not saving configuration
« Reply #7 on: December 30, 2010, 04:35:57 PM »
Likely you need to set the steps per unit up to suit your  motors/drives and maybe the accel and Vel settings as well.

Hood

Offline fiamma

*
  •  11 11
  • It's just a thin Blue Line
    • View Profile
Re: Mach3 not saving configuration
« Reply #8 on: December 30, 2010, 04:38:16 PM »
Thanks for all your help Hood,  !
Happy new year !

Offline Hood

*
  •  25,818 25,818
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Mach3 not saving configuration
« Reply #9 on: December 30, 2010, 04:41:20 PM »
No probs and you too.
Hood