Hello Guest it is January 19, 2020, 01:12:24 PM

Author Topic: Windows 7 64 bit advise needed  (Read 2428 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Greolt

*
  •  956 956
    • View Profile
Windows 7 64 bit advise needed
« on: August 09, 2010, 04:14:41 AM »
I have Mach running on Windows 7 64 bit.

This is NOT with the PP.  SmoothStepper is taking care of the motion control.  PP driver is not installed.

My problem is with the VB editor.  It will not run.

Any ideas?  Anyone else running it sucessfully on 64 bit?

Greg

Offline Greolt

*
  •  956 956
    • View Profile
Re: Windows 7 64 bit advise needed
« Reply #1 on: August 14, 2010, 11:34:51 PM »
BUMP.  ;)

If someone one can tell me that the VB editor is working fine on Windows 7,  64 bit,  then I will know to look elsewhere for my problem.

ANYONE ?????

Greg
Re: Windows 7 64 bit advise needed
« Reply #2 on: August 15, 2010, 12:13:55 AM »
Greg,
I've not tried what you are doing on Win64 so I'll not be of much direct help.
I think that the script editor is a customized version of one of the sample editors that come with the Cypress package.
IIRC Cypress supplied a couple of different sample editors for use with the package.

If you go here
http://www.cypressinc.com/techsupp.htm
you can DL demo.zip - inside are Edit42.zip, sdkSded.zip, MFCSdiEd.zip and vbEnEdit.zip - which I think are the sample editor sources.
I don't remember if the exe files are included or if you'd have to compile the sources.
I'm thinking you could try the sample editors to determine if it is the base code or the mach extensions that are the issue.

Btw, I'm curious, are you running Mach as a 32bit app directly under win64, or are you having to run it in an XP compatibility box (which uses a CPU mode that not all CPU models have)?

Dave
Author of the MachStdMill Extensions for Mach3
www.CalypsoVentures.com

Offline Greolt

*
  •  956 956
    • View Profile
Re: Windows 7 64 bit advise needed
« Reply #3 on: August 15, 2010, 10:08:28 AM »
Dave

Looked at the Cypress files and looks like they need to be compiled.

I did not do anything special when installing Mach on 64 bit.  Non of the "Vista Readme" stuff either.  

The driver was not installed, so presume none of the extra "Vista Readme" stuff was needed.  

Only running via SmoothStepper on this machine.  Mach runs the machine no problems.  

VB editor is the only hitch I have found.  

Don't know if this is a 64 bit issue, or just a corrupted install.

Greg

EDIT:

False alarm.  I did a reinstall and it is now working. 

I should have tried that first. Jumped to the conclusion it may be a 64 bit issue.   :-[

Thanks anyway.
« Last Edit: August 15, 2010, 10:17:06 AM by Greolt »