Hello Guest it is May 24, 2019, 01:38:58 PM

Author Topic: Newbie Needs HELP!!!  (Read 4797 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Online Hood

*
  •  25,816 25,816
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Newbie Needs HELP!!!
« Reply #10 on: July 27, 2010, 07:11:04 AM »
only other thing I see is you have not set up the Spindle in motor tuning with similar settings to Mach2.
In Mach2 you have 9 steps per unit, Velocity as 1000 and acceleration as 50000


Hood
Re: Newbie Needs HELP!!!
« Reply #11 on: July 28, 2010, 07:13:36 PM »
Ok... after tuning the motor etc...
Nothing!!!
I have found I have Sound Logic breakout board with
a parallel relay board, as well as a speed board...
along with automation direct Freq drive GS2, 22PO
And I just can't figure out why it will work with 2 and not 3

Shoot me in the head please!!!!

Online Hood

*
  •  25,816 25,816
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Newbie Needs HELP!!!
« Reply #12 on: July 29, 2010, 04:37:44 AM »
OK try this, go to config menu then Ports and Pins then Spindle Setup. Take the check out of the disable spindle relays and set up the outputs to some you are not using.
Hood
Re: Newbie Needs HELP!!!
« Reply #13 on: August 03, 2010, 11:40:44 AM »
Hey Hood... thanks for all of your help..
I got it to work finally.
The key were the outputs...

thanks again!

J

Online Hood

*
  •  25,816 25,816
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Newbie Needs HELP!!!
« Reply #14 on: August 03, 2010, 11:45:45 AM »
Good to hear, I remembered that some people have to do that even though I dont. I think the difference may be that all my machines use the SmoothStepper so dont require it but others that use the Parallel Port  need to.

Hood