Hello Guest it is October 22, 2019, 09:18:50 PM

Author Topic: Possible Bug w/Ver 3.043.010  (Read 2520 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline astr

*
  •  30 30
    • View Profile
Possible Bug w/Ver 3.043.010
« on: July 21, 2010, 04:00:28 PM »
Being anxious to try out the new MachStdMill screens, I downloaded the required Ver 3.043.010 of Mach3.  Before installing the new MCM screen set, I decided to try the version with the 1024 screen set first.  I loaded a simple test file that cuts a 2" x 4" profile.  This file loads and runs as expected in Ver R3.042.040 but fails to load in 3.043.010.  On Line 16, I get the following error "Radius to end of arc differs from radius to startLine 16".  I've attached the G-code file.

Is this the best place to report possible bugs?
« Last Edit: July 21, 2010, 04:03:02 PM by astr »

Offline Sam

*
  • *
  •  988 988
    • View Profile
    • hillbillyhilton.com
Re: Possible Bug w/Ver 3.043.010
« Reply #1 on: July 21, 2010, 04:57:04 PM »
In the "Config" menu at top left, select "general config" then change the "IJ mode" from "ABS" to "INC".
"CONFIDENCE: it's the feeling you experience before you fully understand the situation."

Offline astr

*
  •  30 30
    • View Profile
Re: Possible Bug w/Ver 3.043.010
« Reply #2 on: July 21, 2010, 06:06:53 PM »
Thanks Sam.  The change fixed my problem.  The file loaded OK.  When I tried to run the file, I got a tool path that appeared to be a bunch of concentric circles that had no resemblance to the intended rectangle.  Suspecting that there might be other discrepancies in my configuration between the two versions of Mach3 that I have installed, I copied the XML configuration file from the 3.042.040 (working version) to the new version (3.043.010) and now the new version appears to work.

Thanks for your help and for steering me in the right direction!
Re: Possible Bug w/Ver 3.043.010
« Reply #3 on: July 22, 2010, 02:13:54 AM »
In the "Config" menu at top left, select "general config" then change the "IJ mode" from "ABS" to "INC".

Although I've applied these changes From the beginning, sometimes I encountered with this error.

For example: While cutting a circle
When press pause button while cutting and then start it again
why?

Amir
**Even a clock that does not work is right twice a day**