Hello Guest it is July 24, 2024, 09:12:30 PM

Author Topic: Help setting up a spindle for Galil 2143  (Read 3605 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Help setting up a spindle for Galil 2143
« on: April 07, 2010, 08:49:57 PM »
Trying to get a spindle working with a Galil 2143 controller with the ICM-20105 Board.

This is for a VFD that needs 0 to 10 volts for speed control. There is no encoder feedback.

I have a meter currently connected to the motor cmd and ground pins on the w axis to see what voltage is there (shows 0 volts when the spindle is turned on and set to any speed)

The spindle is setup in the Galil Plugin as the W axis set to servo.

The spindle is enabled in the ports and pins motor window in Mach (not sure what ports and pins need to be set to)

Not sure what the settings need to be in the spindle setup window (pwm or step direction) have tried both but no luck.

I can get 9.98 volts if use the OF command in smart terminal.

Thanks for the help,

Matt

Offline kcrouch

*
  •  193 193
  • In way too deep!!!
Re: Help setting up a spindle for Galil 2143
« Reply #1 on: April 07, 2010, 09:54:15 PM »
Matt,
Setup the S axis in the plugin as the spindle instead of the W axis.
Please let me know how you make out.
Regards,
Kenny
Having way too much fun! Something must surely be wrong.
Re: Help setting up a spindle for Galil 2143
« Reply #2 on: April 09, 2010, 07:39:10 AM »
Kenny

I figured it out. I had the speed set to 0 and was trying to adjust the speed with the + and - buttons (feel pretty stupid).

Matt