Hello Guest it is July 18, 2019, 09:54:13 AM

Author Topic: Cannot Jog After Reset  (Read 2080 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Cannot Jog After Reset
« on: April 06, 2010, 12:52:41 AM »
I am using a Romaxx CNC machine with Mach 3 and 2 parallel ports creating a closed system.  When I first start Mach 3 I am having a problem with the step jog not working even after reset.  I have found that if I hit the 'stop' button or 'Alt-S', then everything works fine from there on out.  It's almost as if Mach 3 thinks there is some G-code running and wants it stopped before continuing.  Strangely the continuous jog and MPG jog work OK all the time.  When the step jog quits working, it is also impossible to zero any axis until the reset button is hit followed by Alt-S or Stop.  Has anyone else had this experience, and if so what did you do to fix it.

Many Thanks!

Offline Hood

*
  •  25,849 25,849
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Cannot Jog After Reset
« Reply #1 on: April 06, 2010, 03:47:48 AM »
Do you have any Brains or Macropump or Plugins running?
Hood
Re: Cannot Jog After Reset
« Reply #2 on: April 07, 2010, 10:50:55 PM »
The problem still exists even when I deactivate all plugins, although the Flashscreen Plugin and Video plugin seem to automatically restart when the program is restarted.  I only have added a Rogers plugin for my Romaxx machine to create a closed loop system using LPT1 and LPT2.  There seem to be no brains of macropump activated.  I have tried reinstalling on a new machine with the same results.

Thanks for your help

Offline Hood

*
  •  25,849 25,849
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Cannot Jog After Reset
« Reply #3 on: April 08, 2010, 02:20:40 AM »
Try disabling the Rogers plugin and see if it still happens.
Hood
Re: Cannot Jog After Reset
« Reply #4 on: April 13, 2010, 11:44:01 PM »
Yes the problem still occurs after disabling the Rogers plugin