Hello Guest it is June 19, 2019, 11:50:11 AM

Author Topic: script error 1076.ins ? another threading problem  (Read 1958 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

script error 1076.ins ? another threading problem
« on: October 14, 2009, 08:14:43 PM »
I cut about 30 sets of internal threads  no problem today , pushed the cycle start button as I have 60+ time eariler in the day , spindle and coolant turn on as they should, tool moves to start position , g76 line is high lighted in code and nothing happens.  Line at the lower left of the mach turn window says script error 1076.ins and then a few more charcters than will fit in the display.

What has happened and how do I get back up and running?  Tryed rebooting computer no change . I have no idea what happened, no change in program , no power surge etc
« Last Edit: October 14, 2009, 11:02:56 PM by panaceabeachbum »
Re: script error 1076.ins ?
« Reply #1 on: October 14, 2009, 08:26:47 PM »
I also am still curious why mach cant load the offsets for the last tool that was used like every other cnc machine made in the last 40 years ?  I just exploded a $300 internal threadig tool holder after a reboot , second time in the past 8 month due to having to reboot after a script error when threading .

Just seems to me it would be simple for the software to remember which tool is in position when shut down and simply load the proper offset, am I missing some simple setting?
Re: script error 1076.ins ?
« Reply #2 on: October 14, 2009, 11:02:24 PM »
so how do I get over this issue? do i need to reinstal mach completley or just one of the macros? If so where and how.
Thanks