Hello Guest it is November 13, 2019, 06:21:41 PM

Author Topic: Designing problem on Screen4.  (Read 2121 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Designing problem on Screen4.
« on: October 12, 2009, 04:16:19 AM »
Have you ever seen the following problem on Screen4?
Sometimes when saving the .set file and open it with mach3,
the whole screen has moved down usually about 100 pixels.
Sometimes more than the size of the screen!
Is that due to any mishandling of mine?
Or is that a bug?
Have you seen it?

Also, when designing a wizard, the bitmaps are not shown on screen4.
I have to move all files to mach3 folder to design it and then back to addons folder to see it with mach.
Any comments on this?

regards,
giannis
Re: Designing problem on Screen4.
« Reply #1 on: October 12, 2009, 10:48:31 AM »
Have you ever seen the following problem on Screen4?
Sometimes when saving the .set file and open it with mach3,
the whole screen has moved down usually about 100 pixels.
Sometimes more than the size of the screen!
Is that due to any mishandling of mine?
Or is that a bug?
Have you seen it?

Also, when designing a wizard, the bitmaps are not shown on screen4.
I have to move all files to mach3 folder to design it and then back to addons folder to see it with mach.
Any comments on this?

regards,
giannis


That is just one of the many, many bugs and annoyances in Scream4, which happens most often when you're editing a screen that is too large to display in Scream4 without scrolling.  Do yourself a favor, and download MachScreen.  It's about 100X more stable than Scream4.

Regards,
Ray L.
Regards,
Ray L.

Offline Hood

*
  •  25,856 25,856
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Designing problem on Screen4.
« Reply #2 on: October 12, 2009, 10:58:39 AM »
Sounds like you are inadvertantly placing a button/DRO or whatever off the screen. Best way to avoid that is as  Ray has said  is to make sure you have chosen a resolution that is suitable for the screen. Another very important thing to remember to do is press the NONE icon after you have placed the DRO or whatever on the screen, if you don't it is very easy to place another where you do not see it and it will then cause you problems similar to what you have experienced.
 MachScreen that Ray mentions  gets good reviews so might be the way to go but I like screen4 and never have problems with it, maybe I have just been lucky ;D

Hood