Hello Guest it is January 26, 2020, 11:01:30 PM

Author Topic: Help a Smoothstepper Noob - no outputs?  (Read 3560 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Mattw

*
  •  41 41
    • View Profile
Help a Smoothstepper Noob - no outputs?
« on: September 15, 2009, 09:22:56 PM »
So, I have a SS and a couple of SoundLogic BOBs.  I'm getting inputs back correctly, all the way to Mach, but my outputs are not making it to the BOB.  The SS has a jumper for "5v to pin 26", but I don't know if that is required.

Any thoughts on what I have missed.

Offline Dan13

*
  •  1,244 1,244
    • View Profile
    • DY Engineering
Re: Help a Smoothstepper Noob - no outputs?
« Reply #1 on: September 16, 2009, 01:11:25 AM »
Hi,

How are you testing the outputs?

I haven't touched any jumpers on my SS and it works fine.

Daniel

Offline Hood

*
  •  25,856 25,856
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Help a Smoothstepper Noob - no outputs?
« Reply #2 on: September 16, 2009, 11:35:45 AM »
The jumper is if you power the SS from an external source. If you are using the USB to power it then leave the jumper in the default position.
Hood

Offline Mattw

*
  •  41 41
    • View Profile
Re: Help a Smoothstepper Noob - no outputs?
« Reply #3 on: September 16, 2009, 07:09:27 PM »
Hood, different jumper.  There are jumpers right next to each of the 26pin connectors, but I've confirmed from Mr. Bob Campbell (who uses this board with the SS) that those do not need to be set.  I think the one you are talking about is right next to the power terminals.

It is most likely my own buffoonary.  I'll keep pecking at it.

Offline Hood

*
  •  25,856 25,856
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Help a Smoothstepper Noob - no outputs?
« Reply #4 on: September 16, 2009, 07:12:30 PM »
Ah yes sorry.
Hood

Offline Mattw

*
  •  41 41
    • View Profile
Re: Help a Smoothstepper Noob - no outputs?
« Reply #5 on: September 16, 2009, 08:14:24 PM »
Ah, got it!  In my foolhardy rush to make things move I fat-thumbed the charge pump as pin 1 instead of pin 17.

Thank you Bob Campbell at www.campbelldesigns.com, purveyor of fine breakout boards and diviner of noob mistakes.