Author Topic: I searched the forums and still can't get the motors to turn  (Read 8264 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline dragonfinder1

  • Active Member
  • Posts: 57
    • View Profile
I searched the forums and still can't get the motors to turn
« on: August 05, 2009, 09:27:09 PM »
I've read through all the gecko g540 posts I could find in the search. I can't get the motors to run in jog mode. They warm up and seem to be locked,  but won't budge. I have them wired like gecko says to, I have the resistor in place, the charge pump has been disabled on the g540 board and in mach. I checked the pins and step and direction seem to be right. Port is set to 1. The limits and home switches have been disabled. Both the motors and mach have been set to inch. I'm using using the gecko xml file. The parallel port is set to epp.  

I've been been working several days and I know it's just a simple setting I'm missing. I just can't find it.

HELP

Dave

Offline Chaoticone

  • Administrator
  • *
  • Posts: 5,460
  • Precision Chaos
    • View Profile
Re: I searched the forums and still can't get the motors to turn
« Reply #1 on: August 05, 2009, 09:33:47 PM »
Dave, when you try to jog do the dros change readings? Is jog enabled?

Brett
;D If you could see the things I have in my head, you would be laughing too. ;D

My guard dog is not what you need to worry about!

Offline dragonfinder1

  • Active Member
  • Posts: 57
    • View Profile
Re: I searched the forums and still can't get the motors to turn
« Reply #2 on: August 05, 2009, 09:40:15 PM »
Yes the DRO's work fine. They say the motors are moving, but they're not.

Dave

Offline dragonfinder1

  • Active Member
  • Posts: 57
    • View Profile
Re: I searched the forums and still can't get the motors to turn
« Reply #3 on: August 06, 2009, 08:42:45 PM »
I thought maybe if I posted my xml file some one could have a look at it.

Looks like I can't do that, maybe I have to have a certain number of posts first.

Dave


Offline bladerunner

  • Active Member
  • Posts: 54
    • View Profile
Re: I searched the forums and still can't get the motors to turn
« Reply #4 on: August 06, 2009, 09:03:58 PM »
Greetings matey

I had a few problems like yours.. the cure for me was to purchase the full version and all my worries went away it works like a charm..well except for the dodgy GRIFFINPOWERMATE!

Offline dragonfinder1

  • Active Member
  • Posts: 57
    • View Profile
Re: I searched the forums and still can't get the motors to turn
« Reply #5 on: August 06, 2009, 09:20:21 PM »
If I knew that was the cure, I'd do it in a heart beat. I'm going to do it anyway, it would just make me feel better about it if I could get it to work with the demo software.

Dave

Offline Chaoticone

  • Administrator
  • *
  • Posts: 5,460
  • Precision Chaos
    • View Profile
Re: I searched the forums and still can't get the motors to turn
« Reply #6 on: August 07, 2009, 08:45:53 AM »
You can post your xml but you will have to rename it.

Brett
;D If you could see the things I have in my head, you would be laughing too. ;D

My guard dog is not what you need to worry about!

Offline RICH

  • Global Moderator
  • *
  • Posts: 7,305
    • View Profile
Re: I searched the forums and still can't get the motors to turn
« Reply #7 on: August 07, 2009, 09:10:20 AM »
Post your XML.
What version of MACH are you trying to use?
Are you using a break out board?
Did you check to see that a signal is comming out of the PP?

RICH

Offline dragonfinder1

  • Active Member
  • Posts: 57
    • View Profile
Re: I searched the forums and still can't get the motors to turn
« Reply #8 on: August 07, 2009, 10:35:37 AM »
The version of MACH is  3.042.029
I have a Gecko G540, no BOB
How would I check power from the PP? Pin 2 to gwn?


Dave

Offline RICH

  • Global Moderator
  • *
  • Posts: 7,305
    • View Profile
Re: I searched the forums and still can't get the motors to turn
« Reply #9 on: August 07, 2009, 11:14:38 AM »
Will look at the info on the G540 later today and then look at your XML.
Probably something stupid!

RICH