Hello Guest it is November 27, 2021, 04:27:56 AM

Author Topic: ± issue with v3.042.025?  (Read 3614 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tarak

*
  •  229 229
    • View Profile
± issue with v3.042.025?
« on: April 03, 2009, 06:36:54 PM »
Hi Guys, I just upgraded to v3.042.025 from an older version (quite a few revisions ago) and I've noticed that my dro's will not accept a negative value unless the format string for the dro is set to %+.4f, previously I had %.4f so as it wouldn't show the positive symbol but it would still show the negative symbol.
Has the formatting for the dro's changed?
Darc

Offline Graham Waterworth

*
  • *
  •  2,419 2,419
  • Yorkshire Dales, England
    • View Profile
Re: ± issue with v3.042.025?
« Reply #1 on: April 05, 2009, 05:13:29 AM »
Yes, its to do with the incremental input,  if you highlight a DRO and press the + key and enter .1 it will add .1 to the value, if you press the - key and enter .1 it will minus it off the value, for it to work the format string must have the + sign in it.

Graham
Without engineers the world stops

Offline Tarak

*
  •  229 229
    • View Profile
Re: ± issue with v3.042.025?
« Reply #2 on: April 06, 2009, 12:22:40 AM »
Thanks Graham, That actually explains alot. I like the idea of that.

Offline Hood

*
  •  25,838 25,838
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: ± issue with v3.042.025?
« Reply #3 on: April 07, 2009, 07:29:37 PM »
Just for your info you can also multiply and divide direct into a DRO as well, division being very handy in my opinion :)
Hood

Offline Greolt

*
  •  956 956
    • View Profile
Re: ± issue with v3.042.025?
« Reply #4 on: April 07, 2009, 09:34:07 PM »
I never knew that.  Learn something everyday.

However I must be doing something silly.  Not unusual.  ;D

I can not get it to minus any value.  If the value is 10 and I minus 2 it should then read 8 right?   It reads -2

+, * and  /, all work as expected but not -

Tried all sorts of combinations of entry and can't get it right.  Can someone set me straight.

Greg

Offline Hood

*
  •  25,838 25,838
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: ± issue with v3.042.025?
« Reply #5 on: April 08, 2009, 04:08:06 AM »
Never actually tried a -subtraction, maybe you need to add a negative number? Will test it out in a bit once I get Mach installed on this computer.
Hood

Offline Hood

*
  •  25,838 25,838
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: ± issue with v3.042.025?
« Reply #6 on: April 08, 2009, 04:19:58 AM »
Yes, seems to work if you add a negative number, seems a bit of a strange way to have to do it but I suppose it is because you have to be able to also enter a negative value direct into the DRO like before.
Hood