Hello Guest it is June 17, 2019, 09:52:08 PM

Author Topic: Toolpath Display offset  (Read 3655 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Toolpath Display offset
« on: July 20, 2006, 08:25:07 AM »
Hi,
When I run a program in mach 3 it displays the path in the graphics window as the cutter moves. Quite a lot of the time however this is offset compared to the "loaded" toolpath.

It does not seem to cause any problems with the work but is very disturbing to look at the cutter display not following the path !!!

Does anyone have any ideas. Could it be something to do with setting the zero locations ?

Lee
« Last Edit: July 20, 2006, 08:28:19 AM by LeeDove »

Offline ger21

*
  • *
  •  6,261 6,261
    • View Profile
    • The CNC Woodworker
Re: Toolpath Display offset
« Reply #1 on: July 20, 2006, 01:02:27 PM »
Are you using G41/G42?
Gerry

2010 Screenset
http://www.thecncwoodworker.com/2010.html

JointCAM Dovetail and Box Joint software
http://www.g-forcecnc.com/jointcam.html
Re: Toolpath Display offset
« Reply #2 on: July 20, 2006, 01:28:47 PM »
No just line and arc cuts.

Hood

*
Re: Toolpath Display offset
« Reply #3 on: July 20, 2006, 04:45:17 PM »
Have you maybe moved an axis and zeroed it and not regenerated the toolpath?
Hood

Offline MJR

*
  •  35 35
    • View Profile
Re: Toolpath Display offset
« Reply #4 on: July 20, 2006, 09:56:41 PM »
I had a similar problem & I was told to push/click on the Regen button, under the disply, (before the next file or rerun.  That brought back the display to be on track for the next file/cut.
Later.
Rusty