Hello Guest it is May 22, 2019, 06:12:51 PM

Author Topic: Z axe's  (Read 2459 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Z axe's
« on: July 04, 2008, 08:29:06 AM »
My z axes has started running backwards z+ is now z- and z- is now z + can anyone tell me where the setting is to change it?
Calvin Nichols

Offline Chaoticone

*
  • *
  •  5,495 5,495
  • Precision Chaos
    • View Profile
Re: Z axe's
« Reply #1 on: July 04, 2008, 09:25:44 AM »
Is it running in reverse while jogging or while running code? Several ways to change this. What changed to cause this? I mean, something obviously has changed so let us know what you were doing when it changed so we can figure out the best way to fix it. Were you in ports and pins, messing with wireing, ect. ?

Brett
;D If you could see the things I have in my head, you would be laughing too. ;D

My guard dog is not what you need to worry about!
Re: Z axe's
« Reply #2 on: April 25, 2016, 10:46:16 AM »
I am having the same issue. What is happening is one of our old machines (series 1) runs off mach3 and we just got it back from a costumer who traded it in for a new (series 2) machine. So now we are trying to get his mach machine back up and running. Everything seems to jog fine but when you PGUP z goes up but is reading negative values. When you PGDN z moves down but reads a positive value. Caused a crash and now we are very hesitant to run more programs until we have this resolved any ideas would be great. Thank you,

Grant

grantnewcnc.com