Hello Guest it is June 27, 2019, 07:12:49 AM

Author Topic: Limit Switch Problems  (Read 6888 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Hood

*
  •  25,847 25,847
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Limit Switch Problems
« Reply #10 on: June 20, 2008, 08:09:13 AM »
If you have your limits enabled , the switches NOT connected and active low checked then you should be able to reset, is that the case?
 We need to start over, first thing you need to find out whether your breakout is sinking or sourcing on its inputs, that determines whether you need the end not on the breakout connected to a +5v or a 0v.

Hood
Re: Limit Switch Problems
« Reply #11 on: June 20, 2008, 08:56:49 AM »
With the switches enabled, can not reset.  When I enable (Axis Homes), I can reset, but if I enable anything else, I can not reset.  The breakout board measures +5 volts at pin 12 and ground.

This action on the reset is the same, with or without LSwitches involved.

Inivator

Offline Hood

*
  •  25,847 25,847
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Limit Switch Problems
« Reply #12 on: June 20, 2008, 09:34:05 AM »
OK so change the active state to unchecked and see if you can reset. The reasons the homes are not affecting it is because Mach only looks at the home switch when homing, all other times it looks for limit switches.
 Also please attach your xml.
Hood
Re: Limit Switch Problems
« Reply #13 on: June 20, 2008, 10:03:29 AM »
When I enable any axis, other than Home, active state check or unchecked, I can not reset from the screen.  Even with nothing wired. :'(
« Last Edit: June 20, 2008, 10:05:03 AM by inivator »

Offline Hood

*
  •  25,847 25,847
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Limit Switch Problems
« Reply #14 on: June 20, 2008, 01:45:41 PM »
Try with the parallel port cable first removed from the breakout board and then if still having the problem remove it from the parallel port itself. When doing this you will want the Active Low checked.

Hood
Re: Limit Switch Problems
« Reply #15 on: June 20, 2008, 02:47:02 PM »
Thanks, I'll try that.  I'm not at the location now, but will try later the afternoon.

Sorry, to be so much trouble

Inivator

Offline Hood

*
  •  25,847 25,847
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Limit Switch Problems
« Reply #16 on: June 20, 2008, 02:49:25 PM »
No trouble at all, the only thing of concern to everyone is that you get things sorted :) If it takes another 100 posts then so be it but hopefully it wont take anything like that :D

Hood
Re: Limit Switch Problems
« Reply #17 on: June 21, 2008, 12:04:04 PM »
I GOT EVERYTHING WORKING. BUT THE RESET COMES ON AFTER ABOUT 30 TO 45 SECS.

WHAT COULD BE CAUSING THAT TO HAPPEN.

INIVATOR
Re: Limit Switch Problems
« Reply #18 on: June 21, 2008, 12:07:59 PM »
Try setting the Debounce Interval to 100. Might help
RC

Also, is your limit sw. wire sheilded and grounded at the control end ?
« Last Edit: June 21, 2008, 12:09:44 PM by Overloaded »
Re: Limit Switch Problems
« Reply #19 on: June 21, 2008, 12:15:35 PM »
THANK YOU, LOOK LIKE THE DEBOUNCE TOOK CARE OF IT...

AGAIN, THANKS FOR THE HELP
INIVATOR