Hello Guest it is October 19, 2019, 06:19:56 AM

Author Topic: mill retro HELP  (Read 68351 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Re: mill retro HELP
« Reply #180 on: August 21, 2008, 06:33:06 PM »
Hood,


Hood
Quote
Why you want to get rid of the old XML's?

Because I clicked save settings a few times when setting up, and now have a dozen backups.
If I click save settings, shouldn't they all be in the last save?
Ed
Ed VanEss

Offline Hood

*
  •  25,855 25,855
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: mill retro HELP
« Reply #181 on: August 21, 2008, 07:12:05 PM »
Not sure when backups get written, to be honest I dont think I have ever looked inthe backup folder so dont know how many I have LOL
 Yes Save Settings should save them but sometimes it doesnt seem to. Shutting Mach down and restarting will.
Hood
Re: mill retro HELP
« Reply #182 on: August 21, 2008, 07:27:05 PM »
Hood ,  :D
Bet you have a s--t load of backups. :D

"This directory is used to hold backups of your XMLs as you change them.
If you would like to use one of the backups simply change the files extention to .xml and place it into the Mach3 Directory."

Thank you
ArtSoft USA

This is what it reads in the folder.

Ed
 
Ed VanEss

Offline Hood

*
  •  25,855 25,855
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: mill retro HELP
« Reply #183 on: August 21, 2008, 07:33:53 PM »
Yep, 326 backups but then again I have 116 xmls LOL

Hood
Re: mill retro HELP
« Reply #184 on: August 21, 2008, 07:42:09 PM »

I know for a fact it doesn't always save on a close and restart.
I had my Z set to home with the stop button. Closed Mach , and restarted. Stop would not home Z.
Checked the box and everything was unchecked. Checked boxes , and did a save settings, and  now is good .

Well, I'll stop crying now, and check on Bretts  sister. Kinda hard to see her in the dark, which is a good thing. ;D

Ed
Ed VanEss

Offline Hood

*
  •  25,855 25,855
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: mill retro HELP
« Reply #185 on: August 21, 2008, 07:45:21 PM »
;D
Re: mill retro HELP
« Reply #186 on: August 21, 2008, 11:08:56 PM »
Any Who,
  New problem. >:(
when jogging Y either way, servo motor turns approx 1/4 turn, hesitates, then goes.
Tried adjusting gain and dampening all over, and can't get it to go right. It was working fine,
but not now.  Also went into tuning, and it just won't change. Do I need a really big hammer? ???
Frustrated, and the monkey knows it. :'(
Ed Again.
Ed VanEss

Offline Hood

*
  •  25,855 25,855
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: mill retro HELP
« Reply #187 on: August 22, 2008, 02:32:06 AM »
No just tell it not only will Bretts sister come and have a talk with it but Brett will also come around, that should be much more effective than a hammer :)

Attach your xml and I will have a look.
Hood

Offline Chaoticone

*
  • *
  •  5,607 5,607
  • Precision Chaos
    • View Profile
Re: mill retro HELP
« Reply #188 on: August 22, 2008, 07:15:25 AM »
Ed, if backlash is enabled, disable it and see if it helps. Hood will get you fixed right up when he looks at the XML I'm sure.

Brett
;D If you could see the things I have in my head, you would be laughing too. ;D

My guard dog is not what you need to worry about!
Re: mill retro HELP
« Reply #189 on: August 22, 2008, 02:59:10 PM »
 :D   I am Sofa King We Todd Did     :-[   and so is Britt (Bretts Sister)  :-[
  Had ball screw comp enabled in Y with .001 backlash. So, I guess ballscrew comp is useless (Britt) in Mach.
Problem solved.  :D
Thanks guys
Later
Ed
Ed VanEss