Author Topic: how to change number of pulses in NCPOD  (Read 6011 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline stn2008

  • Active Member
  • Posts: 5
    • View Profile
how to change number of pulses in NCPOD
« on: January 05, 2008, 06:44:10 AM »
i have changed the number of pulse in ncpod2.ini from 1548.14 to only 15 in all motors.
So that i can view the pulse in lower speed.
But, my ncpod doesnt produce any pulse out . Any body knows why? (i still fail to get ncpod start)
I 've tried all forms from main form to jogXbuilder, and i've tried all motor output, no output.
Yet, in the debug form, there is output of 10000.

NCPOD driver has been installed. The communication is connected.

thanks

Offline apollonono

  • Active Member
  • Posts: 61
    • View Profile
Re: how to change number of pulses in NCPOD
« Reply #1 on: January 06, 2008, 08:24:17 AM »
Hi.
The next contents may not be precise.
Did you watch "ncPOD.ini" somewhere?

Offline elpete

  • Active Member
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: how to change number of pulses in NCPOD
« Reply #2 on: January 06, 2008, 10:53:49 AM »
do you not adjust this param in mach?
with the motor tuning
or do i misunderstand your prob ?

Offline apollonono

  • Active Member
  • Posts: 61
    • View Profile
Re: how to change number of pulses in NCPOD
« Reply #3 on: January 06, 2008, 07:40:31 PM »
Hello.
Which place was there your "ncPOD.ini" in?
Did you carry out motor tuning of "MACH3?"
Are these two objects effective both?

Offline stn2008

  • Active Member
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: how to change number of pulses in NCPOD
« Reply #4 on: January 06, 2008, 09:02:34 PM »
hello all,
ncpod.ini and ncpod2.ini both have been modified.
They're located in \bin directory.
It is supplied together with SDK by NCPOD.
The ncpod havent been connected to any motor yet.

I will try it with other than mach3, i.e. other brand of servo drive.
They're pretty much the same, accepting pulse & direction.

I just dont know how to get ncpod start. According to debug form, it seems to work.
Am i missing something here to make ncpod to work?

thanks all