Hello Guest it is April 11, 2021, 10:04:46 PM

Author Topic: Home/Limit switch problems  (Read 194 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Home/Limit switch problems
« on: August 27, 2020, 10:35:48 PM »
Please forgive me if I sound stupid here at any point. I am a hobbyist and completely new to all of this.

I just built my WorkBee CNC and I am trying to use Mach3 for the first time. I have three switches, each one being used for both home and limit. I had them all set up to be always closed. They are all lit up on the Mach3 diagnostics page and when I press them, they all turn off. When I tried to home the machine, I get the error, "The requested home axis home switch is active." Okay, no problem, I rewire all the switches to be always open. They show as open in Mach3 diagnostics and then correctly show as closed when I press them. Now, the machine will try to home, but when it does (Z-axis first), it hits the home/limit button, but the machine never stops and I need to hit the emergency button. What am I doing wrong?

Offline TPS

*
  •  2,097 2,097
    • View Profile
Re: Home/Limit switch problems
« Reply #1 on: August 28, 2020, 02:34:36 AM »
if you hit the Switches and have a look in diagnostic page

M1Home is the X Axis
M2Home is the Y Axis
M3Home is the Z Axis

btw. witch Controller are you using.
anything is possible, just try to do it.
if you find some mistakes, in my bad bavarian english,they are yours.
Re: Home/Limit switch problems
« Reply #2 on: August 31, 2020, 10:08:22 PM »
This was enough to get me on the right track. Thanks!