Hello Guest it is July 06, 2020, 11:27:00 PM

Author Topic: Surface map Wizard not working  (Read 104 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Surface map Wizard not working
« on: April 26, 2020, 03:59:18 PM »
Dear All,

I`ve been trying to make this SurfaceMapWizard plug-in work as shown on MachSupport Channel on Youtube but so far I had no success. Perhaps you guys can help me.

I am using Mach4 Hobby, build 4322 under Win10. I did all the steps the lady with the beautiful voice explains but nevertheless I cannot see the same behavior of the tool tip.

After mapping, I went to Configure, Plugins, SufaceMap – NewFangled Solutions, chose the file that was created under my machine profile, clicked apply and then Ok.

So, after doing this I was expecting to see the tip of my spindle move up and down to follow the surface of my table (I went to the point of creating an inclination, as in the video) but nothing happens. The tip stays constantly at the same position.

Is there any other command I need to use? I´ve been doing all the movement using the Jogging Tab but maybe I am missing something here.

I appreciate if any of you guys can provide some advice on that.

Thanks in advance,

Marcus
Re: Surface map Wizard not working
« Reply #1 on: June 24, 2020, 06:39:36 AM »
Same here.
Spent about 3 hours now to get this to work, but surface map seems to have no effect at all.
I tried it on .4300 (demo) and .4517 (licensed)

Also I found the map file contains a lot of "noTouch" entries even though during probing everything went fine.
The machine recognized every single probe point.
Well after having no success loading the map file, I edited it by hand inserting plausible values instead of the "noTouch" data.
But that did not change anything.
The map file is just not recognized by Mach4. No hint in the logging window either.
I'll attach my (edited) map file from a "sloped" machine bed.

I'd really appeciate that feature working!

Lothar