Hello Guest it is February 27, 2021, 01:46:29 PM

Author Topic: 2 axis running  (Read 3619 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

2 axis running
« on: April 04, 2006, 10:59:46 AM »
Hi all,
I am a newbie and I am running Mach 3.
The problem I am having is to do with runningĀ  2 axis together, I am using the soft limits only at this time, and if I run for instance x and y together using my cursor keys and X axis reaches home first Y axis stops also and, will not start again on the first press of the button on the key pad all I get is my motors growling at me, but it will move OK on the second press of the button this happens no matter which 2 axis I run together. ???
Can anyone tell me what the problem is.

Kind Regards

Bill S
Re: 2 axis running
« Reply #1 on: April 04, 2006, 12:20:31 PM »
This is a problem but it is a known bug :( I will tell Art about it again but I think there is a problem that makes it so it can't be fixed...

Thank you
Brian
Fixing problems one post at a time ;)

www.newfangledsolutions.com
www.machsupport.com
Re: 2 axis running
« Reply #2 on: April 04, 2006, 03:32:44 PM »
Cheers Brian,

I will have to watch what I am doing.

Kind Regards

Bill S
Re: 2 axis running
« Reply #3 on: April 05, 2006, 09:53:21 AM »
I talked with Art and he thinks this problem can be fixed :) I think he is going to send me a test version soI will post here once it is all fixed up
Fixing problems one post at a time ;)

www.newfangledsolutions.com
www.machsupport.com
Re: 2 axis running
« Reply #4 on: April 13, 2006, 08:34:23 PM »
This problem is fixed in the latest rev and I tested it my self :)

Thanks
Brian
Fixing problems one post at a time ;)

www.newfangledsolutions.com
www.machsupport.com
Re: 2 axis running
« Reply #5 on: April 14, 2006, 04:23:48 AM »
Thanks Brian,
I downloaded the latest version two days ago will it be in that one, I will not use it until I get used to the Lcam side of things, I had a problem with Lcam the other day, on the tool path screen in Mac3 it showed anything but what I had put in, So until I am confident with Lcam I will leave the new version alone as far as my main program is concerned.


Kind Regards

Bill S.
Re: 2 axis running
« Reply #6 on: April 14, 2006, 06:22:00 AM »
The Mach version from two days agoa should be fine. LCam is getting tested and should be out this weekend...
Fixing problems one post at a time ;)

www.newfangledsolutions.com
www.machsupport.com