Hello Guest it is July 07, 2020, 03:35:31 PM

Author Topic: Mach 3/winxp system crash  (Read 4388 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mach 3/winxp system crash
« on: September 12, 2007, 06:30:52 PM »
Hello!

I have installed Mach 3 r2.4 on my laptop, with xp installed as standard PC, 550mhz AMD Processor, 160m ram.  Mach is the only program installed with the license file in the correct location on the system with a new clean install of the xp.

When I start Mach 3 it begins to load, then, the blue screen of death, and the whole computer reboots.  I have tried normal XP install as well and had no luck.

Any suggestions?

Thanks!

Offline Hood

*
  •  25,846 25,846
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Mach 3/winxp system crash
« Reply #1 on: September 12, 2007, 06:35:49 PM »
try with an older version of Mach3 (1.84) and see if it makes any difference, your computer is a bit low on spec and that may be the problem. Also laptops can be problematic.

Hood

Offline Chaoticone

*
  • *
  •  5,629 5,629
  • Precision Chaos
    • View Profile
Re: Mach 3/winxp system crash
« Reply #2 on: September 12, 2007, 06:42:17 PM »
Wireless networks can cause this too.


Brett
;D If you could see the things I have in my head, you would be laughing too. ;D

My guard dog is not what you need to worry about!

Offline Hood

*
  •  25,846 25,846
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Mach 3/winxp system crash
« Reply #3 on: September 12, 2007, 06:58:33 PM »
Also might be worth trying Win 2000 as I think it uses a lot less resources

Offline docltf

*
  •  353 353
    • View Profile
Re: Mach 3/winxp system crash
« Reply #4 on: September 13, 2007, 12:35:44 AM »
Bslater
       try this,reboot-go to the mach directory look for a file called special driver double click ,you will see a  quick dos screen come
       and go.then reboot.i believe that will get it.

bill
Re: Mach 3/winxp system crash
« Reply #5 on: September 14, 2007, 10:06:13 AM »
Hello!

Thank you all for your help and support!

Bill, your suggestion worked.  Seems to run real good, but havent had a chance to really get after it.

Thanks again!