Hello Guest it is May 14, 2021, 12:13:25 AM

Author Topic: Controller buttons and lights no longer function from Mach4 V4295 to V4310  (Read 354 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Mauri

*
  •  327 327
    • View Profile
Hi,
I am not sure if there are any users that have Controllers with full button control with Mach4.
I have been using it with our Mill and HiCON for many years with no issues.
I have Signal Scripts for each button and when pressed while Mach4 V4284 to V3804 is running enable the lights and function perfectly.
Enable/Disable
Cycle Start
Cycle Stop
Feed Hold
Enable/Disable Spindle
MPG E-Stop
E-Stop
However I have tested every Mach4 V4295 to V4310 and with this Mach4 program versions the buttons no longer function, in other words no longer communicate with Mach4.
Does any one know what has changed in the signal scripts for this to no longer function?
Regards,
Mauri.

Offline Graham Waterworth

*
  • *
  •  2,322 2,322
  • Yorkshire Dales, England
    • View Profile
Without engineers the world stops

Offline Mauri

*
  •  327 327
    • View Profile
Re: Controller buttons and lights no longer function from Mach4 V4295 to V4310
« Reply #2 on: September 20, 2019, 11:54:28 PM »
Hi,
My mistake.
Problem solved, I had started Mach4 without the HiCON plugin and that caused my HiCON settings in Mach4 to be removed.
Reentered all my settings and all works as it should (Controller and Buttons work as normal).
No issues with Mach4 V4310 works fine with HiCON on the Mill.
Regards,
Mauri.