Hello Guest it is September 17, 2019, 05:28:27 AM

Author Topic: Motors stalling /growling  (Read 2257 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Re: Motors stalling /growling
« Reply #60 on: May 13, 2019, 03:56:01 PM »
 Can you explain what xml stands for?? I would be glad to post.
thanks

Offline TPS

*
  •  1,388 1,388
    • View Profile
Re: Motors stalling /growling
« Reply #61 on: May 14, 2019, 01:35:04 AM »
in c:\Mach3 is a file  "yourprofilename".xml where all Settings are stored.
anything is possible, just try it.
if you find some mistakes, in my bad bavarian english,they are yours.
Re: Motors stalling /growling
« Reply #62 on: May 14, 2019, 08:39:06 PM »
Here is my XML file.

Offline TPS

*
  •  1,388 1,388
    • View Profile
Re: Motors stalling /growling
« Reply #63 on: May 15, 2019, 02:23:24 AM »
had a quick look to your Profile. only x-axis is set.

Dir Port1 Pin3 LowActive1
Step Port1 Pin4 LowActive1
Step/per 3850
Velocity 103.98
Accel 4

Dir Pulsewidth 0
Step Pulsewidth 0

These two should be set to 5 see reply#30 from reuelt




anything is possible, just try it.
if you find some mistakes, in my bad bavarian english,they are yours.

Offline reuelt

*
  •  444 444
    • View Profile
Re: Motors stalling /growling
« Reply #64 on: May 15, 2019, 06:16:10 PM »
had a quick look to your Profile. only x-axis is set.

Dir Port1 Pin3 LowActive1
Step Port1 Pin4 LowActive1
Step/per 3850
Velocity 103.98
Accel 4

Dir Pulsewidth 0
Step Pulsewidth 0

These two should be set to 5 see reply#30 from reuelt





Thanks TPS for great trouble shooting.

I have edited the XML file as the PO probably did not enter the <enter> key and save each axis.

@Ricky
Please try using attached edited XML file I have edited ( I have only enabled X, Y and Z) as starting point for further fine tunning. Please use 7zip to unzip.

Happy CNCing


Reuel

"the gift of God is eternal life through Jesus Christ our Lord"
Re: Motors stalling /growling
« Reply #65 on: May 15, 2019, 08:42:53 PM »
I will give it a try.
Thanks
Re: Motors stalling /growling
« Reply #66 on: May 20, 2019, 08:44:24 PM »
I finally was able to down load the xml file and had to do a lot of fine tuning. The x axis runs very good on the mach 3 demo. The y axis was harder to tune and it also will run on the demo, but when trying to run both the x and y on the demo they start growling and sometimes stop. I have tried two different computers and a second breakout board. still have the same problem. I don't know what to try next. Any help is appreciated.

Offline TPS

*
  •  1,388 1,388
    • View Profile
Re: Motors stalling /growling
« Reply #67 on: May 21, 2019, 02:41:14 AM »
so what are your final Settings?
how did you do the X/Y test, via Input in MDI line?
anything is possible, just try it.
if you find some mistakes, in my bad bavarian english,they are yours.
Re: Motors stalling /growling
« Reply #68 on: May 21, 2019, 08:06:12 AM »
Two items that I did not see mentioned that you might try.
One is to invert the pulse signal ... just for the heck of it. Some drives like it ... some don't.
The other is the voltage of the port. Possibly 3.3v ?
Re: Motors stalling /growling
« Reply #69 on: May 21, 2019, 03:40:15 PM »
Here is the final settings:                X settings
Y & A axis settings:                         steps 7100
steps: 6940                                    velocity 60
velocity: 59                                     accel    8
accel: 8                                          step pulse 5
step pulse: 5                                   dir pulse  5
dir pulse: 5

I tested by just running in the mach 3 demo and putting into jog mode. I will check the voltage at port.