Hello Guest it is December 10, 2019, 04:02:50 PM

Author Topic: probe error : no contact with probe  (Read 557 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Re: probe error : no contact with probe
« Reply #20 on: April 13, 2019, 10:32:44 AM »
Hi,
now I am confused, at the start of the thread you said you are using a parallel port and now you are talking ESS.

What motion controller are you using?
Have you tried the manual procedure I have suggested?

Craig
My wife left with my best friend...
     and I miss him!
Re: probe error : no contact with probe
« Reply #21 on: April 13, 2019, 10:44:39 AM »
Hi,
now I am confused, at the start of the thread you said you are using a parallel port and now you are talking ESS.

What motion controller are you using?
Have you tried the manual procedure I have suggested?

Craig
I'm using a parallel port.  The talk was about switching to an ess and not running into this issue . Plus other benefits of running a ess
Re: probe error : no contact with probe
« Reply #22 on: April 13, 2019, 11:41:18 AM »
Hi,
OK, how about manually probing by MDI of a g31, have you tried that?

Craig
My wife left with my best friend...
     and I miss him!
Re: probe error : no contact with probe
« Reply #23 on: April 13, 2019, 12:26:40 PM »
Yes same results!
Re: probe error : no contact with probe
« Reply #24 on: April 13, 2019, 05:21:35 PM »
Hi,
OK, I'm at a loss as to why it does not work.

I have an ESS and I've had no problems with probing. I would not hesitate to recommend it.

I am still bemused as to why the Darwin parallel port wont work, it should, if it didn't there would be any amount
of posts about it. My concern is that if you buy an ESS and the problem persists.

As you know Mach4 has up to four independent probe channels, g31.1, g31.2, g31.3 and g31.4.
Normally I use only one probe channel and can successfully code it g31 without the trailing period and channel number.
Would you try coding your MDI g31.1 z.......

Clutching at straws I know....

Craig
My wife left with my best friend...
     and I miss him!
Re: probe error : no contact with probe
« Reply #25 on: April 13, 2019, 05:29:03 PM »
I will give that a try when I get in tonight. I blame windows . One thing that drives me nuts . Is when mach is running spindle is off and as soon as I exit it the spindle kicks on .
Re: probe error : no contact with probe
« Reply #26 on: April 14, 2019, 11:51:49 AM »
So problem is the same using g31.x
I'm going to change the version of windows I'm using . Currently its vista  and will be pushed to 7 . I'm hoping that helps