Hello Guest it is December 06, 2019, 12:31:05 AM

Author Topic: Mach 4 Lathe error on start up  (Read 319 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mach 4 Lathe error on start up
« on: October 30, 2018, 05:09:53 AM »
Hello
I get this error when I start Mach 4 Lathe (as in the picture)
Any clues please?
Thanks
Steve
Re: Mach 4 Lathe error on start up
« Reply #1 on: October 30, 2018, 10:54:59 AM »
It appears that there is more to the message.  Drag the message box right side to widen it and see if there is more information.  The message tells you where the offending code is.  Line 768 of the screen script.  To view it, Operator->View Screen Script, scroll down to line 768. 

I searched my screen load script and there is no call to mcToolSetData so either you have written a function that does use it or it is being called by some other function.

HTH

RT
Re: Mach 4 Lathe error on start up
« Reply #2 on: October 30, 2018, 07:50:18 PM »
make sure your passing a number for the fourth parameter if Data and string for the third parameter if Desc
here is a Data and a Desc (= description)


if xFlag==1 then
   rc=mc.mcToolSetData(inst,mc.MTOOL_LATHE_X,CurTool,tonumber(xVal))
end

if dFlag==1 then
   rc=mc.mcToolSetDesc(inst,CurTool,'Bit Diameter: '..tostring(dVal))
end
Re: Mach 4 Lathe error on start up
« Reply #3 on: November 04, 2018, 09:58:41 PM »
Thanks Guys
I haven't been able to get on the forum for a few days. That is the full message I get - nothing extra.
I have not added any of this to the screen load script - it's what comes with Mach. It all seems to work OK once I clear the error - I just don't know why I'm getting this error.
Thanks
Steve 
Re: Mach 4 Lathe error on start up
« Reply #4 on: November 05, 2018, 08:17:09 AM »
as Mr Tuttle stated go to:
Quote
To view it, Operator->View Screen Script, scroll down to line 768.
you will find this line is the load issue, thou i'm confused why it works after, that is  ???