Author Topic: Mach3 Windows 10 update -- don't do it  (Read 15414 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Online joeaverage

  • Active Member
  • Posts: 4,511
    • View Profile
Re: Mach3 Windows 10 update -- don't do it
« Reply #40 on: June 30, 2018, 12:59:05 AM »
Hi,
at the current time there are about six manufacturers of external motion controllers that work with Mach4, that is to say thaey have a plugin that
is compatible with Mach4 and their board. Most of thise boards also have a plugin for Mach3  as well. If you are lucky enough to have one of
those boards then 'yes the same controller will work with either Mach3 OR mMach4'. If you have a yet different
controller then 'no, your Mach3 controller cannot be used with Mach4'

Craig
My wife left with my best friend...
     and I miss him!

Offline jnantel

  • Active Member
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Mach3 Windows 10 update -- don't do it
« Reply #41 on: June 30, 2018, 08:42:55 PM »
Bryannab mention a patch .062 to be find in macsuppot.com as a new installer. I can not find it. Where is this new installer? I have been affected by the last update of window 10.

Offline Tweakie.CNC

  • Global Moderator
  • *
  • Posts: 7,638
  • Super Kitty
    • View Profile
    • Tweakie.CNC
Re: Mach3 Windows 10 update -- don't do it
« Reply #42 on: July 01, 2018, 01:20:51 AM »
Bryannab mention a patch .062 to be find in macsuppot.com as a new installer. I can not find it. Where is this new installer? I have been affected by the last update of window 10.

http://www.machsupport.com/software/downloads-updates/

Tweakie.
Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm.  Winston Churchill.

Offline jnantel

  • Active Member
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Mach3 Windows 10 update -- don't do it
« Reply #43 on: July 01, 2018, 04:23:38 AM »
In that section ,I don't see a new installer .062 ?

Offline Tweakie.CNC

  • Global Moderator
  • *
  • Posts: 7,638
  • Super Kitty
    • View Profile
    • Tweakie.CNC
Re: Mach3 Windows 10 update -- don't do it
« Reply #44 on: July 01, 2018, 06:43:33 AM »
Just to confuse you (& me) the Mach3 installer has been called R3.043 (it is a modified version of the original R3.043.062)
Install this version of Mach3 over the top of your existing installation.

Tweakie.
Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm.  Winston Churchill.

Offline jnantel

  • Active Member
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Mach3 Windows 10 update -- don't do it
« Reply #45 on: July 01, 2018, 11:51:48 AM »
Thank you Tweakie. I'll try that.

Offline wmgeorge

  • Active Member
  • Posts: 116
    • View Profile
Re: Mach3 Windows 10 update -- don't do it
« Reply #46 on: July 24, 2018, 11:49:41 AM »
Even my Windows 7 computers, none ever are allowed to update.  I feel sorry for you folks who switched to Windows 10. I have Nortons for virus control updating and that's it.
Retired master Electrician, commercial HVAC/R and lots of Hobbys.

Offline ger21

  • Global Moderator
  • *
  • Posts: 6,127
    • View Profile
    • The CNC Woodworker
Re: Mach3 Windows 10 update -- don't do it
« Reply #47 on: July 24, 2018, 01:58:30 PM »
Quote
I feel sorry for you folks who switched to Windows 10.
Don't, as we're far better off than those stuck in the past.  ;D
And using Norton is far worse than anything in Windows.
Gerry

2010 Screenset
http://www.thecncwoodworker.com/2010.html

JointCAM Dovetail and Box Joint software
http://www.g-forcecnc.com/jointcam.html

Offline Shurtz

  • Holding
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: Mach3 Windows 10 update -- don't do it
« Reply #48 on: August 16, 2018, 08:34:47 AM »
You tell them, Ger21. We're not stuck in the past, we're just stuck trying to get our stuff to work. That's all. lol

Offline chuck767

  • Active Member
  • Posts: 29
    • View Profile
Re: Mach3 Windows 10 update -- don't do it
« Reply #49 on: September 05, 2018, 09:34:53 AM »
 With this new Mach3 patch, R3.043,  does anyone know if M10 and M11 still work ?

 I’m trying to use M10 and M11 To control my laser power and it does not seem to be working.

I am using a CNC4PC 62  BOB board  and cannot get a output   Signal from Port 1  pin 15 or Port 2 pin 11 on the Rj45-8  output.


 Chuck