Hello Guest it is October 14, 2019, 12:09:56 AM

Author Topic: UC100 Win10 Motion Control Hardware; two UC100 sensed  (Read 665 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

UC100 Win10 Motion Control Hardware; two UC100 sensed
« on: August 16, 2017, 10:00:59 AM »
I am running Win10 64bit OS, Mach3, Heiz 400 CNC machine and a UC100.
At first it worked really well and I was pleased with it. I did not deliberatly change the UC100 setup.
Now when Mach3 starts up it senses two UC100 whether or not the UC100 is connected.

If the UC100 is connected and powered up then selecting the first UC100 starts the drive hardware but fails after about 1 second. The other fails immediately.
I would like to clear out all the UC100 software and start again but the install software does not give this option.
Has any one else seen this problem?
Can any one advise my on where the UC100 dlls or what ever are located.

Offline ger21

*
  • *
  •  6,288 6,288
    • View Profile
    • The CNC Woodworker
Re: UC100 Win10 Motion Control Hardware; two UC100 sensed
« Reply #1 on: August 16, 2017, 11:05:47 AM »
You probably have two UC100 plugins in the Mach3\plugins\ folder. delete the older one.
Gerry

2010 Screenset
http://www.thecncwoodworker.com/2010.html

JointCAM Dovetail and Box Joint software
http://www.g-forcecnc.com/jointcam.html
Re: UC100 Win10 Motion Control Hardware; two UC100 sensed
« Reply #2 on: August 16, 2017, 11:56:58 AM »
There were indeed two dlls in the plugins dir. I removed one and it now works OK.
Thank you.