Hello Guest it is October 19, 2019, 04:01:59 AM

Author Topic: Parallel port input problem (Outputs Blink)  (Read 2401 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

yercik

*
Parallel port input problem (Outputs Blink)
« on: June 25, 2007, 04:44:07 AM »
When the machine touch to the home switch, outputs are blink (spindle starts for 0.5 second, toolchanger activated for 0.5second).

Offline Chaoticone

*
  • *
  •  5,607 5,607
  • Precision Chaos
    • View Profile
Re: Parallel port input problem (Outputs Blink)
« Reply #1 on: June 25, 2007, 07:12:02 AM »
Post your XML for us to look at.

Brett
;D If you could see the things I have in my head, you would be laughing too. ;D

My guard dog is not what you need to worry about!

yercik

*
Re: Parallel port input problem (Outputs Blink)
« Reply #2 on: June 25, 2007, 09:01:56 AM »
I have problems with inputs.
When I change the spindle to the NO side and change the settings for this, same problems occur
When I change the spindle to the NC side and change the settings for this, same problems occur

The problem is with inputs. When I push to the emergency button or home switch or any other input, some outputs activate or blink (Spindle starts or spindle start for 0.5sec and stop and again again, it blinks)

Offline Chaoticone

*
  • *
  •  5,607 5,607
  • Precision Chaos
    • View Profile
Re: Parallel port input problem (Outputs Blink)
« Reply #3 on: June 25, 2007, 10:46:47 AM »
Yercik,
    Are you using a atraight thru DB 25 cable? It looks like you have wiring problems to me. Ports and pins settings look ok to me. I see you have 2 ports. Are you sure you are pluged into the right port?

Brett
;D If you could see the things I have in my head, you would be laughing too. ;D

My guard dog is not what you need to worry about!

yercik

*
Re: Parallel port input problem (Outputs Blink)
« Reply #4 on: June 26, 2007, 04:46:21 PM »
I am using just 1 port, There is just 1 parallel port.

NORMAL STATE:
1) touch to more than one home switches
2) start spindle
3) reset

result:
 every function become normal (Outputs don't make blink while any input is active).
 example: when I push the emergency everything stops

BUG:
1) restart the computer
2) start mach
3) push to emergency or home switch or any other input
Result:
 functions work normal
After 2 seconds  some blinks occur at the outputs..
example: when I push the emergency everything stops but after 2 seconds spindle blinks (works for 0.5 second) and again after 2-3 seconds spindle blinks again..