Hello Guest it is January 24, 2022, 12:00:50 PM

Author Topic: New cnc machine running but....  (Read 7973 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tweakie.CNC

*
  • *
  •  8,881 8,881
  • Super Kitty
    • View Profile
Re: New cnc machine running but....
« Reply #30 on: December 18, 2016, 03:15:49 AM »
Your wiring should be something like this, with the addition of 5Volts supply to the BoB (not sure about using a BEC as I have never tried that).

Tweakie.
« Last Edit: December 18, 2016, 03:17:45 AM by Tweakie.CNC »
KEEP SAFE !
Re: New cnc machine running but....
« Reply #31 on: December 18, 2016, 11:18:53 AM »
I think it will work the BEC is rated for over 25v , does the 5v for the b.o.b go into the p14 ?Where does the ground go from the BEC ?
Re: New cnc machine running but....
« Reply #32 on: December 18, 2016, 11:49:12 AM »
THANKS TWEAK ! I finnaly got my motor to turn ,however I can only jog it one way , here is a video of my machine settings https://youtu.be/9v5qi3_ZDaU

Thanks again

Wes

Offline Tweakie.CNC

*
  • *
  •  8,881 8,881
  • Super Kitty
    • View Profile
Re: New cnc machine running but....
« Reply #33 on: December 19, 2016, 01:48:27 AM »
You are making progress.

Try selecting Step Low Active for your X axis (Motor Outputs) and see if that makes a difference.

Also measure the voltage on your Parallel Port X axis Direction pin (between pin 3 and pin 25) it should change between approx. 0 volts when jogging in one direction and 5 volts when jogging in the other direction. If it only changes between approx. 0 volts and 3.3 volts then that may be the issue.

Tweakie.
KEEP SAFE !
Re: New cnc machine running but....
« Reply #34 on: December 20, 2016, 04:17:42 PM »
Hey there I have managed to get my motor to turn the other way but it was just me fiddling around with the jog keys that did it :s please see video

https://youtu.be/zcZY1yiYlrY

Thanks tweak for your help so far !

Wes

Offline Tweakie.CNC

*
  • *
  •  8,881 8,881
  • Super Kitty
    • View Profile
Re: New cnc machine running but....
« Reply #35 on: December 21, 2016, 02:19:28 AM »
That's more progress.  ;)

I think you need to sort out that keyboard problem before you proceed.

Could be your keyboard, other connected USB devices or your PC.

Tweakie.
KEEP SAFE !