Hello Guest it is November 18, 2019, 01:36:00 PM

Author Topic: Lcam Rev 2.02  (Read 13949 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Lcam Rev 2.02
« on: May 21, 2007, 10:16:24 AM »
Hello,
Lcam Rev 2.02 is on the web and there have been many changes (some I hope you will not see)! You will see that there is now  a tool table... The tool table will store the Feed speeds, spindle speed and depth per pass for each tool. You can have the same tool number for more then one tool as well.. So this is how we are thinking that you will use it:

T1 1/2 Inch Mill AL Rough
T1 1/2 Inch Mill AL Finish

This would give you two parameters for the same tool... You also could set the tool number to zero and Lcam will not output the tool number but will change the cutting parameters. So play with it and tell me what you think about how it works :)

There is not table for Plasma but the changes are done to every layer (you should be cutting the same plate in one Tap file). We were thinking that you didn't need to have a table for the plasma but we could be wrong...
There have been no changes to the turn code, we will work on turn after we have Mill and Plasma done.

Thanks
Brian
Fixing problems one post at a time ;)

www.newfangledsolutions.com
www.machsupport.com

Offline Chip

*
  • *
  •  2,056 2,056
  • Gainesville Florida USA
    • View Profile
Re: Lcam Rev 2.02
« Reply #1 on: May 22, 2007, 12:31:58 AM »
Hi, Brian

Small problem's.

Clean works after a few clicks to optimize path and remove a redundant line in bottom left square.

At load "Remove Duplicated Lines" misses it and without Auto Clean checked main window Clean doesn't seem to work as above.

Optimize gets Duplicated Lines again, But messes up Optimize Path now.

It would be nice to have a toggle up/down beside "Layer Name" in Info Layer Window

Cut Info Window " Set All Layers" won't up-date All Layers, best I can see.

In "Post Window" Reinstate the Return to Start/0,0 Option Check box,

You've been working hard.

So Nice !! Thanks, Chip
« Last Edit: May 22, 2007, 01:59:41 AM by afn09556 »
Re: Lcam Rev 2.02
« Reply #2 on: May 22, 2007, 12:44:02 AM »
The problem is that you didn't set the tool :( I have tested it here and if you set the tool it will work as it should.
I think we may need to have a dialog box telling you that it is about to post and the tool has not been set.

Thanks
Brian
Fixing problems one post at a time ;)

www.newfangledsolutions.com
www.machsupport.com

Offline Chip

*
  • *
  •  2,056 2,056
  • Gainesville Florida USA
    • View Profile
Re: Lcam Rev 2.02
« Reply #3 on: May 22, 2007, 02:05:33 AM »
Hi, Brian

Was editing My post above during your Post, see above.

Cut Info Window " Set All Layers" won't up-date All Layers, best I can see.

It would be nice to have a toggle up/down beside "Layer Name" in Info Layer Window.

This would allow Quick Review of Info before Post without moving back and forth in the Project window through all the Layers & Chaines.

Thanks, Chip
« Last Edit: May 22, 2007, 03:06:55 AM by afn09556 »

Offline Chip

*
  • *
  •  2,056 2,056
  • Gainesville Florida USA
    • View Profile
Re: Lcam Rev 2.02
« Reply #4 on: May 22, 2007, 10:46:54 AM »
Hi, Brian

In plasma mode while loading the above file, "test55Dotpolyline2.DXF"

I'm getting a UnRecoverable Error in "DrawStock" and Lazycam shuts down.

Work's fine in Mill Mode

Thanks, Chip
Re: Lcam Rev 2.02
« Reply #5 on: May 22, 2007, 10:53:39 AM »
Okay I will have a look at the file
Thanks
Brian
Fixing problems one post at a time ;)

www.newfangledsolutions.com
www.machsupport.com
Re: Lcam Rev 2.02
« Reply #6 on: May 22, 2007, 11:04:33 PM »
Found the problem and I will upload it to the web :)

Thanks
Brian
Fixing problems one post at a time ;)

www.newfangledsolutions.com
www.machsupport.com

Offline Chip

*
  • *
  •  2,056 2,056
  • Gainesville Florida USA
    • View Profile
Re: Lcam Rev 2.02
« Reply #7 on: May 23, 2007, 12:23:49 PM »
Hi, Brian

Just downloaded 2.02 LazyCam, That fixed the plasma file load problem, Thanks.

Look's like you did some work on Lathe Code also,Thanks !!

In Mill Mode, The Info Layers, "Cut" send/set to "All Layers", Isn't working.

In Plasma Mode, It's looking Purity Good. !!

In Lathe Mode, See Example's in later Post.

Your "S" key "Rat" is much bigger in Plasma mode than Mill mode and still lock's UP, I no it's just test stuff now.

Thanks, Chip

Offline Chip

*
  • *
  •  2,056 2,056
  • Gainesville Florida USA
    • View Profile
Re: Lcam Rev 2.02
« Reply #8 on: May 27, 2007, 03:10:44 PM »
Hi, Brian

Give this Dxf a run, It posts just fine, But it won't offset ether Out or Inside in LazyCam.

In offsets, It looks like LC is using the portion of Dxf that generates the Profile shape, as LC did earlier in normal file in-port.

Thanks, Chip
Re: Lcam Rev 2.02
« Reply #9 on: May 27, 2007, 03:32:25 PM »
Chip here is what mine offset as.
btw what program are you using to generate the airfoil.
Wes
Have a nice Day